Шведския град Малмьо пламнаха безредици в петък вечерта по време

...
Шведския град Малмьо пламнаха безредици в петък вечерта по време
Коментари Харесай

Бунтове и огнен ад, след като изгориха Корана в Швеция

Шведския град Малмьо пламнаха вълнения в петък вечерта по време на митингите против осъщественото изгаряне на Корана.

Около 300 души, възмутени от кощунствения акт, блокираха основното кръстовище на региона Русенгорд. Когато полицията дойде, против нея полетяха камъни, бутилки и фойерверки.

„ Сега се борим с протичащите вълнения. В целия регион е неспокойно”, разяснява представителят на локалната полиция Рикард Лундквист.



Преди няколко дни уличния художник Сан Парк, който локалните медии назовават подбудител, съден по-рано за разпалване на национална ненавист, се обърна към градските управляващи с молбата да му позволи провеждането пред Ислямския център в Русенгорд на манифестация на тематика „ следствията от ислямизацията на Скандинавия”.



Планирано бе акцията да се организира по време на петъчната молитва на мюсюлманите, а за присъединяване в нея е бил поканен водачът на датската дясноекстремистка партия „ Твърдият курс” Расмус Палудан. Там се планувано и изгарянето на Корана.

Още в сряда полицията отхвърли осъществяване на акцията поради опасения от нарушение на публичния ред, а локален съд удостовери решението. Тръгналият за Швеция Расмус Палудан бе спрян на границата, където му бе връчена двегодишна възбрана да влиза в страната.

Но членове на „ Твърдият курс” въпреки всичко направиха изгарянето на Корана, като това стана в промишлена зона на Русенгорд.

При гасенето се стигна до конфликти и задействането на специфични коли от полицията.

Партията „ Твърдият курс” е учредена от Палудан през 2017 година. Адвокатът е прочут с многочислените си видеа. Той обществено е горял Корана, окачествявайки този акт като независимост на словото. Партията му желае възбрана на исляма и депортирането от Дания на всички „ незападни лица, на които е предоставено убежище”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР