Шведските депутати ще гласуват днес вот на недоверие към правосъдния

...
Шведските депутати ще гласуват днес вот на недоверие към правосъдния
Коментари Харесай

Шведското правителство е изправено пред вот на недоверие

Шведските депутати ще гласоподават през днешния ден избор на съмнение към правосъдния министър, с което евентуално ще възникне държавна рецесия единствено седмици след подаването на молба за участие в НАТО, съобщи БНР, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Вотът, плануван за 12 часа локално време, е по искане на крайнодесните " Шведски демократи ", които упрекват министъра на правораздаването Морган Йонасон в крах да обуздае увеличаващото се гангстерско принуждение.

" Достигнахме точка, в която единствената мярка за най-важната политика по отношение на престъпността е предварително пенсиониране на Морган Йохансон ", съобщи депутатът от " Шведски демократи " Хенрик Винге пред Народното събрание предходната седмица.

Консервативната Умерена партия дружно с Либералната партия и християндемократите оповестиха бързо, че ще поддържат вота на съмнение.

Заедно четирите партии управляват 174 места в Народното събрание, само че се нуждаят от още един глас, с цел да мине вотът.

Ако Народното събрание гласоподава против Йохансон, това ще значи, че той ще бъде освободен от позицията си.

Премиерката Магдалена Андершон даде ясно да се разбере, че това ще значи и нейната оставка в поредна държавна рецесия в страната. " Има война наоколо и ние сме в доста сензитивна позиция поради кандидатурата ни за НАТО дружно с Финландия ", съобщи в четвъртък Андершон и добави: " Да се основава такава обстановка – политическа блъсканица и неустановеност, е изцяло безконтролно ".

Липсващият глас може да се окаже този на депутатката Амине Какабаве, някогашен член на Лявата партия, която е самостоятелен член на Народното събрание от 2019 година

Анкара упреква Стокхолм в обезпечаване на леговище за членове на Кюрдската работническа партия, която за Турция и западните и съдружници е терористична организация. Какабаве е кюрдка от ирански генезис и към този момент разгласи, че желае уверения от ръководещите социалдемократи, че няма да се поддадат на турските претенции за участието на Стокхолм в НАТО, като в противоположен случай ще гласоподава срещу Йохансон. Вчера Какабаве съобщи пред локална медия, че към момента не е взела решение, само че през днешния ден посочи, че няма да гласоподава против правосъдния министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР