Шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинения

...
Шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинения
Коментари Харесай

В Швеция осъдиха италиански хирург за причиняване на смърт на трима пациенти

Шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинявания в закононарушение по работа за това, че е вградил изкуствени трахеи на трима пациенти, които по-късно са умряли, като го осъди на две години и половина затвор, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бившият хирург в университетската болница " Каролинска ", обвързвана с института, който присъжда Нобеловата премия за медицина, е упрекнат за осъществената през 2011-2012 година пробна процедура.

Миналата година съд от по-долна инстанция призна Макиарини за почтен по обвиняванията в нахлуване с утежняващи виновността условия при трите смъртни случая и за отговорен по обвиняванията за причиняване на тежка телесна щета в четвърти случай, като постанови условна присъда.

Отменяйки трите оправдателни присъди, шведският апелативен съд уточни в изказване, че " не оспорва обстоятелството, че хирургът се е надявал методът му да проработи ", само че е открил, че Макиарини е " работил с незаконно желание ".

" Разследването демонстрира, че той е осъзнавал риска от това процедурите да причинят на пациентите физически пострадвания и премеждия, както и че е бил апатичен към разбирането за тези опасности ", се споделя в правосъдното решение.

През 2016 година шведското държавно управление освободи от служба управителния съвет на института " Каролинска ", откакто следствие откри, че той е показал немарливост при наемането на Макиарини и даването на позволение той да оперира пациенти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР