Шведската полиция принудително отстрани екоактивистката Грета Тунберг и други протестиращи

...
Шведската полиция принудително отстрани екоактивистката Грета Тунберг и други протестиращи
Коментари Харесай

Местиха насила Грета Тунберг пред шведския парламент

Шведската полиция наложително в профил екоактивистката Грета Тунберг и други протестиращи против климатичните промени, които втори ден подред блокираха входовете на Народното събрание на Швеция, съобщи Ройтерс.

Двама служители на реда подвигнаха екоактивистката и я извлякоха, след което я оставиха на земята на към 20 метра от входа, който бе блокирала, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тунберг и десетки други екоактивисти започнаха през вчерашния ден да блокират основните входове на шведския парламент под формата на седящ митинг против последствията от климатичните промени и бездействието на политиците. Демонстрантите се разотидоха през вчерашния ден следобяд, само че се върнаха да стачкуват още веднъж тази заран.

Ежеседмичните митинги на 21-годишната Тунберг, трансформирала се в знак на младите екоактивисти, започнаха през 2018 година пред шведския парламент и бързо прераснаха в световно младежко придвижване с огромни манифестации на всички континенти.

Миналата година полицията в редица страни, в това число в Швеция, Норвегия и Германия, задържаше или отстраняваше от митинги шведската екоактивистка. Миналия месец английски съд оправда Тунберг по обвинявания в нарушение на публичния ред, защото съдията постанови, че през 2023 година полицията не е имала право да арестува нея и други участници в митинг в Лондон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР