Шведската фирма за онлайн разплащания Klarna е достигнала оценка от

...
Шведската фирма за онлайн разплащания Klarna е достигнала оценка от
Коментари Харесай

Шведската Klarna е най-големият частен финтех стартъп в Европа

Шведската компания за онлайн разплащания Klarna е достигнала оценка от 5.5 милиарда $ след последния кръг на финансиране от 460 милиона $, което я трансформира в най-голямата частна финтех компания в Европа и шеста по величина в света. Базираният в Стокхолм стартъп, който дава услугата "купете в този момент, плащайте по-късно ", ще употребява новите средства за продължение на експанзията си на американския пазар, където си партнира с над 3000 компании, заяви CNBC. Компанията разгласи и извънредно партньорство с Commonwealth Bank of Australia, което ще й помогне да пробие на пазарите в Австралия и Нова Зеландия.

Водещи вложители в най-голямата частна финтех компания в Европа са Dragoneer, BlackRock и Commonwealth Bank of Australia. Рапърът Снуп Дог също влага и взе участие в рекламните акции на финтех стартъпа Klarna. Фирмата работи с компании от секторите на търговията на дребно и разплащанията, предлагайки на клиентите опция да заплащат покупки с отсрочване във времето, без да им начислява рента. Klarna купува поръчки непосредствено от търговците на дребно и по-късно ги фактурира на клиентите, тъй че купувачите в никакъв случай не заплащат непосредствено на търговеца. През приложението й може да се пазари с кредитни, дебитни или PayPal варианти измежду повече от 130 000 търговци на дребно, в това число JD Sports, Topshop и Asos.

Фирмата се трансформира в един от сполучливите нови играчи в бранша на заплащанията, считани като опция на кредитните карти. Klarna е учредена през 2015 година и към този момент има 60 милиона консуматори по целия свят. Компанията прави 1 милион транзакции на ден и е на път да осъществя 1 милиарда $ годишни доходи. Бизнесът на компанията в Съединени американски щати пораства с 6 милиона нови клиенти годишно. Klarna си обезпечи личен банков лиценз в Европа през 2017 година. Сред търговците, които към този момент работят с шведския стартъп, са H&M, IKEA, Nike, AliExpress, Sephora, Zara и Agent Provocateur, а още 1000 други са в развой на включване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР