Шведската екоактивистка Грета Тунберг (17 г.) се върна в училище

...
Шведската екоактивистка Грета Тунберг (17 г.) се върна в училище
Коментари Харесай

Грета Тунберг се върна с радост в училище

Шведската екоактивистка Грета Тунберг (17 г.) се върна в учебно заведение след едногодишно спиране, заяви самата тя в Туитър. " Едногодишното ми спиране свърши и се усещам превъзходно най-накрая да се върна в учебно заведение ", написа тя в своя профил, където прикачи фотография - усмихната с велосипеда си.

През 2018 година Грета Тунберг стартира учебна стачка против климатичните промени: всеки петък протестираше самотно пред шведския парламент. Примерът й стана инфекциозен и бе последван от възпитаници и студенти в доста страни. Миналата година през септември тя направи прочувствено изказване пред Организация на обединените нации по време на срещата на високо ниво за климата. Активистката упрекна международните водачи, че с празните си обещания са лишили нейните фантазии и щастливото й детство. Тя укори интернационалната общественост, че не поставя задоволително старания за битка със замърсяването на атмосферата.

Грета Тунберг твърди, че до момента в който е обикаляла света, не е изоставила ученето си, тъй като е вземала отдалечено уроци.

Шведската образователна година стартира в края на август. За разлика от други страни Швеция не затвори учебните заведения си поради ковид.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР