Шведската брегова охрана откри поредното изтичане на газ от газопроводите

...
Шведската брегова охрана откри поредното изтичане на газ от газопроводите
Коментари Харесай

Откриха четвърти теч на газ край Швеция

Шведската брегова защита откри следващото приключване на газ от газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " . Това заяви вестник Svenska Dagbladet, базирайки се на представител на ведомството, предава ТАСС.

Според изданието от четирите теча два са в шведската изключителна икономическа зона (ИИЗ), а другите два са в датската ИИЗ.

Както беше обявено по-рано, три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа. беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето. На самолети и кораби е неразрешено да се доближават на по-малко от 5 морски благи от мястото на произшествия. По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода в понеделник.

Компанията Nord Stream AG съобщи, че разрушаването, настъпило в същия ден по едно и също време на три линии от морските газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", е невиждано и към момента не е допустимо да се оцени времето за възобновяване.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, че разстройствата в работата на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " могат да бъдат резултат от бойкот.

Тази версия и от позицията на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Европейски Съюз се застъпва за стягане на енергийната сигурност е Европа.

, че " Северен поток 1 " може да остане негоден вечно, откакто бяха открити огромни течове както от него, по този начин и от " Северен поток 2 " в Балтийско море, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на немския ежедневник " Тагесшпигел ".

Причината е, че в случай че течовете в двете тръби на " Северен поток 1 " не бъдат отстранени бързо, огромни количества солена морска вода ще обхванат в тръбопроводите и ще причинят разяждане.

Шведската брегова защита чака, че течът от " Северен поток 1 " може да се забави до неделя. Засега обаче мястото остава рисково и е отцепено.
 И НАТО видя бойкот в течовете от
И НАТО видя бойкот в течовете от " Северен поток "

Столтенберг разиска с датския министър на защитата отбраната на сериозната инфраструктура в страните от Алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР