Шведската агенция за обществено здраве обяви във вторник, че няма

...
Шведската агенция за обществено здраве обяви във вторник, че няма
Коментари Харесай

И Швеция няма да препоръча ваксината на AstraZeneca за възрастните хора

Шведската организация за публично здраве разгласи във вторник, че няма да предложи потреблението на имунизацията против COVID-19 на компанията AstraZeneca при хора на възраст над 65 години, заяви шведската телевизионната мрежа TV4, представен от Ройтерс.

Причината зад това решение е, че резултатът на имунизацията върху възрастното население към момента не е документиран задоволително добре. Другите утвърдени ваксини обаче ще се концентрират най-вече върху обезпечаването на имунитет на възрастните хора, изясни здравният началник на страната Сьорен Андерсон.

Швеция последва стъпките на немското държавно управление, което първо сложи въпроса, обвързван с потреблението на имунизацията на AstraZeneca и Оксфордския университет при имунизация на възрастни хора.

Европейският съюз позволи имунизацията за незабавна приложимост през предходната седмица.

Междувременно Агенцията за публично здраве на Швеция разгласи, че се следи засилено разпространяване на английския вид на COVID-19 в страната, като 11% от скринираните позитивни проби демонстрират съществуването на тази разновидност, считана за по-заразна.

От общо 2220 позитивни проби, които са били скринирани за английския вид, са били открити към 250 с съществуването на този коронавирусен вариант.

Швеция, която заобикаля политиката на локдауни по време на пандемията, записва 9 649 нови случая на ковид от петък насам по отношение на 9 123 случая за съответния интервал през предходната седмица, демонстрират статистическите данни на Агенцията във вторник.

Страната с 10 милиона поданици записва 224 нови смъртни случая, като общият им брой от началото на пандемията е 11 815.

Смъртността в Швеция на глава от популацията е няколко пъти по-висока от тази на нейните скандинавски съседи, само че е по-ниска, в сравнение с в няколко европейски страни, които избраха да вкарват локдауни, с цел да лимитират болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР