Shutterstock Веднага щом здравните системи спрат да бъдат претоварени, броят на

...
Shutterstock
Веднага щом здравните системи спрат да бъдат претоварени, броят на
Коментари Харесай

СЗО: Краят на пандемията зависи от това да се научим да живеем с инфекцията

 Shutterstock " Веднага щом здравните системи спрат да бъдат претрупани, броят на хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 ще намалее, а също по този начин ще стане допустимо да се дават и други медицински услуги в цялостен размер, както беше преди – тогава може би пандемията ще се обърне в ендемичнa ". Думите са на Ханс Клуге, началник на европейския клон на Световната здравна организация.

Според него, краят на пандемията от ковид зависи от това какъв брой бързо целият свят " се научи да живее “ с инфекцията.

Клуге акцентира, че една от главните спънки да се бави пандемичния край е застоя на имунизациите в някои страни, както и неоправданото намаляване на превантивните ограничения.

Според СЗО броят на инфектираните с ковид в международен мащаб е надхвърлил 250 милиона. Най-трудна е обстановката в Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Англия и Русия.

Ваксинацията остава най-надеждният метод за отбрана против ковид, акцентират от здравната организация. И припомнят, че по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР