Шуменският окръжен съд постанови наказание от девет години лишаване от

...
Шуменският окръжен съд постанови наказание от девет години лишаване от
Коментари Харесай

9 години затвор за мъж, опитал да убие брат си

Шуменският областен съд постанови наказване от девет години отнемане от независимост при непоколебим режим по отношение на подсъдимия Митко М. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

68-годишният мъж е бил предаден на съда с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за закононарушение по член 115, във член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. В правосъдна зала подсъдимият признал виновността си и изискал делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване.

На 21 февруари 2018 година сред двамата братя зародил спор в дома им. 56-годишният Румен М. бил освободен неотдавна от пандиза и се нанесъл да живее в дома на брат си. След почерпка с вино, на която по-малкият брат поканил безприютен мъж, подсъдимият взел секира и нанесъл голям брой удари с нея по тялото и главата на Румен.

Пострадалият бил откаран в болничното заведение с тежка черепно-мозъчна контузия и в кома. Само с помощта на напъните на лекарите Румен съумял да се възстановил след нанесените удари с секира. За опита за убийството му бил арестуван брат му Митко и против него било формирано досъдебно произвеждане. Състав на Шуменския областен съд е удостоверил избраната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ па подсъдимия, взета още в деня на осъществяване на закононарушението.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР