Шуменката Г.А., която пазарувала в магазин с вдигната яка на

...
Шуменката Г.А., която пазарувала в магазин с вдигната яка на
Коментари Харесай

РЗИ обори в съда прикриване с яка, вместо с маска

Шуменката Г.А., която пазарувала в магазин с вдигната яка на спортно горнище, вместо с маска или друго защитно средство на носа и устата, би трябвало да заплати санкция 300 лв., както и 80 лв. деловодни разходи на РЗИ. Решението на Административен съд в Шумен е дефинитивно и с него се анулира мнението на първата инстанция /Районен съд/ за анулация на наказателното разпореждане.
Преди да се стигне до този поврат Регионалната здравна ревизия в Шумен е била наказана от районните магистрати, че даже дължи 300 лв. разходи на глобената жена.
До наказателно разпореждане за несъблюдение на противоепидемичните ограничения в закрит търговски обект се стигнало при взаимна инспекция на здравни инспектори, служител на реда и общински чиновник в денонощен магазин в Шумен на 1 юли м.г. Там полицейският представител забелязал клиентката да влиза без маска и след направена забелжка тя вдигнала яката на спортното си горнище. Налагало се да я повдига, тъй като тя се смъквала повече от три пъти, установили очевидците проверители. Нарушителката подписала формирания акт с несъгласие, че е употребила защитно средство – вдигната и придържана с ръка яка, покриваща носа и устата. В жалбата си пред последната инстация обаче, от РЗИ били безапелационни, че " използването на яката на дрехата й не може да се квалифицира като друго средство " по смисъла на нарушената заповед на министъра. Това и още доводи са признати от Административен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР