Шумен. Трима мъже от населени места в област Бургас, превозвали

...
Шумен. Трима мъже от населени места в област Бургас, превозвали
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност трима мъже и превозваните от тях 10 чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България

Шумен. Трима мъже от обитаеми места в област Бургас, превозвали общо 10 непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, са арестувани край Шумен. К.Р. (21 г.), З.С. (31 г.) и Т.К. (34 г.) са привлечени към наказателна отговорност за това, че за да набират за себе си имотна полза незаконно подпомагали чужденци да преминат в страната в нарушаване на закона - закононарушение по член 281, алинея 2 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна . Тримата са арестувани за период до 72 часа за довеждането им пред съда за постановяване на мярка за неотклонение.

Единият от тях – 34-годишният Т.А. към този момент бил осъждан и е направил действието в изпитателен период по предишно наказание за друго закононарушение.
Районна прокуратура – Шумен ще внесе претенции за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата мъже.

Срещу десетимата непознати жители са формирани бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс. Повдигнати са им обвинявания и също са арестувани за период до 72 часа.
Установено е, че чужденците са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България на неустановено все още място. Те нямат документи за идентичност. Двама от тях показват, че са на възраст под 18 години.

Работата по формираните досъдебни производства и тази по бързите производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Шумен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР