Шумен. Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движени започва

...
Шумен. Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движени започва
Коментари Харесай

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движени започва в област Шумен

Шумен. Специализирана полицейска интервенция за надзор на пътното движени стартира от през днешния ден на територията на област Шумен. Това оповестиха от ОДМВР - Шумен . Целта ѝ ще бъде да се понижат предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на пешеходци.

Контролът ще се реализира на рискови за секване места, в региони на пешеходни пътеки, спирки на публичния транспорт на пасажери, кръстовища с интензивно пътно придвижване, детски градини и учебни заведения.

Задачата на полицейските чиновници ще бъде да не се позволява ненадейно нахлуване и погрешно секване на платната за придвижване от пешеходци, да не се позволява прекосяване на забраняващ сигнал на светофарната уредба, прекосяване на нерегламентирани места, както и неосигуряване на преимущество на пешеходци от водачи на пътни транспортни средства.

Контролните органи ще извърнат внимание на инфраструктурата, обвързвана с обезпечаване на сигурността на пешеходното придвижване, изключително в региони на обозначени пешеходни пътеки - има ли пътни знаци и маркировка, както и дали са задоволително добре осветени.

При установени нарушавания ще се изготвят сигнали писма до стопаните на пътя. Операцията ще продължи до края на седмицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР