Шумът на моторните триони издаде двама бракониери, организирали нощна сеч

...
Шумът на моторните триони издаде двама бракониери, организирали нощна сеч
Коментари Харесай

Шум на моторни триони издаде бракониери

Шумът на моторните триони издаде двама бракониери, организирали нощна сеч в гора в Шуменско. Вечерта против петък горски стражари от Североизточното държавно дружество правили обход и чули характерният тон от горски масив, наоколо до село Вълнари, община Никола Козлево.

Районът е с огромна централизация на нарушавания и постоянно има експанзия от страна на нарушителите. Затова стражарите подали сигнал на телефон 112, като по едно и също време с това потърсили подпомагане и от дежурния екип на ДГС-Нови пазар. Съвместно с служители на реда от РУ-Каолиново двамата противозаконни дървосекачи са арестувани.

Конфискувани са две каруци и 2 пространствени кубика дърва за огрев от типа цер. На нарушителите са формирани четири акта и два констативни протокола, оповестяват от СИДП.

Стражарите на СИДП не престават интензивните инспекции. Дежурни екипи покриват четири области - Шумен, Търговище, Добрич и Варна, 24 часа в денонощието.

" Приканваме жителите, които станат очевидци на нарушавания в горите, да подават сигнали на телефон 112 ", приканват от СИДП. През януари в Североизтока са иззети над 50 кубика нелегално отсечени дърва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР