Шумът, който се вдигна около врачанската транспортна фирма Екофрут“, започна

...
Шумът, който се вдигна около врачанската транспортна фирма Екофрут“, започна
Коментари Харесай

Гореща тема: Бивши шофьори на „Екофрут“ проговориха, във врачанската фирма е страшно

Шумът, който се подвигна към врачанската транспортна компания „ Екофрут “, стартира да изкарва на ярко порочния метод на работа в нея, откри организация BulNews.
Бивши водачи на ТИР-ове започнаха да описват пред кореспондент на медията ни забавни неща от кухнята, които притежателят Емил Марков настойчиво крие от обществото и контролните органи. Оказва се, че зад фасадата на сполучлив бизнес се крият много сенчести порядки, които демонстрират същинското лице на капитализма.
Така да вземем за пример, един от някогашните служащи споделя, че всеобщо са принуждавани да карат повече от допустимите часове. Шофьорите, извършващи вътрешни курсове, карат с по 2-3 карти, с цел да съумеят да приключат в границите на деня и да не им се постанова да нощуват. По закон това е безусловно неразрешено!
Човекът, разпределящ курсовете – Христо, дава на някои от тях карти в пликове, които би трябвало да оставят на избрани места – бензиностанции и крайпътни заведения, с цел да могат сътрудниците им да ги вземат и да се приберат.
Друг самоуверен водач съобщи, че Емил Марков не почитат здравето на чиновниците си. Мъжът се оплака, че по времето, когато работел при него, се почувствал зле. Тогава той изпълнявал с камиона си курс до Франция. Помолил, откакто разтовари, да го приберат в България, с цел да се лекува. От офиса във Враца обаче му наредели да извърши още няколко курса там, преди да се прибере: от понеделник, та чак в петък.
Трети някогашен чиновник се оплака, че когато изникне техническа щета в камиона или ремаркето в чужбина, Емил Марков подреждат на водачите да се приберат по този начин, с риск за живота, здравето и товара си, единствено и единствено да не заплащат скъпо за ремонт там.
Но това не е всичко! Бившите чиновници настояват, че при овакантяване компанията постоянно им удържа от заплатите. Практиката на Емил Марков е в деня на освобождение да връчва санкции от месеци обратно и да не изплащат цялата дължима сума. Шофьорите с съображение се усещат прецакани и се съмняват в истинността на фишовете, защото камионите не могат да надвишават скоростта, а не са били засичани от полицията в други нарушавания.
Бившите чиновници обаче са единомислещи в едно. Всеки един от тях упорства институциите да се самосезират и компанията да бъде посетена от инспектори от ДАИ и Инспекция по труда. Според тях в „ Екофрут “ ще открият тези и още Бог знае какъв брой нарушавания.
Сега остава да забележим дали държавните чиновници от цитираните институции ще работят или към този момент са създали гуши като пеликани.
Редакцията на организация BulNews е подготвена да даде естрада на Емил Марков за коментар на повдигнатите въпроси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР