Що се отнася до поддържането на дома чист, почистването на

...
Що се отнася до поддържането на дома чист, почистването на
Коментари Харесай

Поставете една скилидка чесън в тоалетната преди лягане

Що се отнася до поддържането на дома чист, почистването на тоалетната не е обичаното нещо на мнозина, написа actualno.com и споделя историята на читателка:

Наскоро приказвах с моя съседка за хигиената на тоалетната и банята. Тя, без да се замисля, ми предложи да направя следното: да хвърля чесън в тоалетната преди лягане. Що се отнася до мен, намирам това за повече от необичайно. Разбира се, знам, че чесънът се употребява необятно освен в готвенето.

В националната медицина да вземем за пример инхалациите с чесън се употребяват за битка с настинки и редица белодробни болести. В градинарството чесновата вода оказва помощ за стимулиране на цъфтежа на орхидеите. Но фактът, че съседката ми употребява чесън, с цел да поддържа тоалетната чиста, към момента е неочакван. И като при всеки забавен " лайфхак ", смятах за собствен дълг да го тествам.

Какво се случва, в случай че поставите чесън в тоалетната

Според инструкциите, преди да си легна, обелих скилидка чесън и го хвърлих в тоалетната. На сутринта го извадих с четка. Правих тази процедура два или три пъти седмично в продължение на няколко седмици. Благодарение на своите антимикробни и противогъбични свойства, чесънът дезинфекцира тоалетната и я поддържа чиста. Не мога да подсигурявам, че този способ унищожава микробите. Тоалетната обаче е чиста, няма плака. Оттогава няма потребност да употребявам специфични средства. Не съм виждал по-прост и ефикасен метод за поддържане на непорочност.

Как да си създадем смес от чесън за разчистване на тоалетната

В интернет открих различен вид за потребление на чесън за разчистване на тоалетната. За да извършите това, би трябвало да сварите тинктурата от чесън.

1 чаша вода

3 скилиди чесън

Сварете чаша вода в дребна тенджера и прибавете към нея ситно нарязан чесън. Изключете котлона, покрийте тенджерата и оставете чесновата вода да престои 15 минути. Изсипете сместа в тоалетната паница за една нощ. Ако предпочитате да употребявате естествени средства, с цел да поддържате дома си спретнат, сигурно ще оцените тези два трика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР