Що е това карма? Използваме често думата, но какво всъщност

...
Що е това карма? Използваме често думата, но какво всъщност
Коментари Харесай

Кармични закони, които обуславят промените в живота ни

Що е това карма? Използваме постоянно думата, само че какво в действителност е нейното тъкмо значение? Карма в превод от санскрит значи „ деяние “.

Тя работи според правилото на един от законите на Нютон – че „ на всяко деяние има противопоставяне “. С други думи, когато мислим, приказваме или действаме, ние започваме деяние, което е логически отговор на нашите дейности, мисли и думи.

Този отговор може да бъде изменен или занимателен, само че не може да бъде отстранен.

И това е по този начин, тъй като човек би трябвало да научи избран урок и да разбере някои истини, които към момента не е съумял да асимилира изцяло.

Нужно ли е да се опасяваме от кармата?

 

Не. Не бива да се опасяваме и в случай че някой от вас към момента има подозрения в това, тогава е добре да научи повече за нейните закони. Познанието ще ни успокои, само че за жалост ще ни донесе и тъга, както споделя една мъдра мисъл.

Кармичните закони

1. Великият закон (Законът на бумеранга)

„ Каквото почукало, такова се обадило “.

Тази елементарна истина е известна още като Закон за повода и следствието.

Всичко, което вършим на този свят, рано или късно се връща при нас като бумеранг. Затова би трябвало да сме бдителни и да осъзнаваме дейностите си.

Ако искаме  благополучие, мир, обич, другарство, съгласие, тогава ние самите би трябвало да сме щастливи, а също по този начин да бъдем любящи и разбиращи към всички и най-много към тези, които са значими за нас.

2. Законът за творението

Животът не тече самичък по себе си, той изисква нашето директно присъединяване. Ние сме едно с нашата Вселена, както от вътрешната страна, по този начин и извън. Всичко, което ни заобикаля, е ключът към нашето вътрешно положение. Бъдете себе си и се обградете извънредно с това, което желаете да участва във вашия живот.

Този закон може да помогне доста на всеки, който желае да промени живота си към по-добро. 

3. Законът за смирението

Онова, което откажете да приемете, ще продължи да упорства да участва в живота ви. Докато не го осъзнаете изцяло. Знаците са на всички места, само че те би трябвало да бъдат усетени и разчетени. Затова се смирете, потърсете усамотение и помислете какво в действителност желаете, от какво имате най-голяма потребност сега, по какъв начин да си го набавите. Отговорите са във вас, извадете ги нескрито.

4. Законът за растежа

„ Където и да отидете, там ще бъдете. “ Да израстваме духовно значи, че преди всичко би трябвало да променим себе си, а не хората и нещата към нас. Единственото нещо, което имаме в живота си, сме самите ние и това е единственият фактор, зависим на нашия надзор.

Когато променим някого или нещо в сърцата си, животът ни също ще стартира да се трансформира.

Не забравяйте, че когато нещо се обърка в живота, това значи, че нещо не е наред в нас самите.

Ние самите отразяваме това, което ни заобикаля, и назад, това, което ни заобикаля, ни отразява нас. И това е огромната истината на Вселената.

Трябва да поемем цялостната отговорност за това, което се случва в живота ни.

5. Законът за връзката

Дори и да мислим, че вършим нещо нищожно, в действителност всяко деяние, което вършим е доста значимо, защото всичко във Вселената е взаимосвързано. Всяка стъпка, която подхващаме, ни доближава до идната стъпка, която от своя страна ни доближава до третата стъпка и по този начин до безспир. Творим ориста си, нижейки я ден след ден. Но някой би трябвало да стартира да прави работата, с цел да бъде свършена тя. И първата, и последната стъпка са еднообразно значими, защото и двете са нужни за осъществяване на задачата.

6. Закон за фокуса

Не можете да фокусирате мислите си върху две неща по едно и също време. Когато вниманието и мислите ни са ориентирани към значими духовни полезности, низки усеща като лакомия, яд или суетност просто си отиват вечно. Те нямат място там, където духът е извисен.

7. Законът за благодарността и гостоприемството

Всеки някой ден в живота си ще има опция да докажете самичък на себе си тази съответна истина. Ако сте признателни за това, което имате, Вселената ще ви изпраща още и още. Ако всеки ден се фокусирате върху това, което нямате, тогава сами слагате „ кол в колелото “ на своето развиване и благополучие. А може би към този момент имате това, за което бленувате, само че просто към момента не сте го осъзнали? Благодарността като възприятие ще ви помогне да се ориентирате безпогрешно. Ако има защо да сте признателни, насочете вниманието си там. Може би забелязвате единствено зрънце, а в действителност пред вас стои цялостен куп, който чака да го откриете.

8. Законът за „ тук и в този момент “

Поглеждайки обратно, от време на време се фокусираме прекалено много върху това, което към този момент се е случило и това, което не може да се промени. Това ни пречи да бъдем изцяло ТУК и СЕГА. Но нещата, които усещаме, са постоянно тук и в този момент. Ако ровим непрекъснато в предишното, сигурно пропущаме най-хубавото от сегашното. Не си коства да го вършим.

Старите мисли, модели на държание, остарели стремежи и фантазии ни пречат  да живеем в сегашното и да виждаме нови хоризонти.

10. Законът за смяната

Историята се повтаря, до момента в който не научим и научим уроците, посредством които пътят ни се трансформира. Ако нещо се повтаря от време на време в избрани стадии от живота ви, това е един сериозен мотив да се замислите. Защо се получава по този начин, какво пропускате? Щом се осъзнаете и ще преминете към идващото равнище. Някои ги „ късат “ по 20 пъти на изпитите на живота, други с лекост карат два семестъра едновременно. Въпрос на настройки.

11. Законът за търпението и премията

Всяка премия допуска първична работа. Високите и трайни награди изискват самообладание и упорита работа. Истинската наслада идва при нас, откакто сме създали нещо планувано и сме в очакване на премията, която ще получим. Търпението е качество, което може да ви направи всемогъщи. Ако ни липсва самообладание, значи би трябвало да го култивираме. Съществуват голям брой практики, просто изберете най-подходящата за вас.

12. Законът за смисъла и вдъхновението

Всичко, което влагаме в нещо, след това го връщаме. Истинската стойност на нещо е директен резултат от изразходваното желание и сила. Всеки персонален принос е и принос към цялото. Безполезни неща не засягат Цялото и не го понижават.

Всичко, което се прави с Любов, вдъхва живот и въодушевява Цялото.

Трябва да помним тези значими закони и да се опитваме да живеем в мир с тях. Тогава каквото и да се случи в живота ни, ще можем да реагираме по верния метод. Тези закони ще ни оказват помощ и да бъдем по-спокойни, тъй като ни дават опцията да насочим в вярна посока това, което за нас е от най-голямо значение в живота.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР