Щета от малко над 2,188 млн. лв. претърпяла фирма в

...
Щета от малко над 2,188 млн. лв. претърпяла фирма в
Коментари Харесай

Осъдиха посредник, ощетил с близо 2,2 милиона лева фирма

Щета от малко над 2,188 млн. лева претърпяла компания вследствие на дейности на собствен прокурист, оповестяват от Окръжния съд в Добрич. Дружеството е упълномощило 46-годишен мъж от Пловдив да изкупува аграрни земи от притежатели в Каварна и Шабла, съобщи кореспондентът на .
В интервала от 26 февруари до 28 юни 2007 година са били подписани 14 покупко-продажби с парцели. Пълномощникът е договарял цена, допустима за продавачите, само че в нотариалните актове вписвал по-висока стойност на закупените ниви. Разликата от действителните и вписаните цени продавачите трябвало да му предават на него или на посочено от пълномощника лице. Собствениците на земите се съгласили с изискването му, желаейки да осъществят договорката.
Магистратите са приели, че мъжът умишлено е работил срещу ползите на компанията и ѝ е нанесъл обилни имуществени. Окръжният съд удостовери решението на Районен съд – Каварна. Присъдата е една година отнемане от независимост с 3-годишен период на тестване и 100 лв. санкция за корист с доверие. Той ще би трябвало да заплати и разноските по делото, възлизащи на 5962 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР