Ще ви запознаем с най-известният от всички десерти в Индия,

...
Ще ви запознаем с най-известният от всички десерти в Индия,
Коментари Харесай

Гулаб джамун: Неустоимият индийски десерт

Ще ви срещнем с най-известният от всички десерти в Индия, спадащ към сиропираните сладкиши. Името му e Gulaab Jamun.

Думата gulaab произлиза от думите “GOL ”, означаваща на индийски цвете и ”AB ”, означаваща- вода. " Jamun " или " Jaman " е хинди дума за Ямун - Syzygium jambolanum, представляващо огромно, вечнозелено тропическо дърво, почитано от будистите, като постоянно се засажда наоколо до индуски храмове, тъй като се счита за свещено за Кришна.

За десерта се употребяват плодовете от това растение.

Гулаб джамун съдържа твърди млечни субстанции, направени въз основата на известния в Южна Азия сладкиш Mithai, който се създава от прясно подквасено мляко, гарнирано с ядки като бадеми. Известен е още в Ямайка, Пакистан, Суринам, Непал, Шри Ланка, Бангладеш, Тринидад и Тобаго и Суринам.

В Индия сухият дестилат от млякото се подготвя посредством нагряване на мляко на слаб огън за дълго време, до момента в който множеството от водата се изпари.

Твърдите млечни артикули, известни като khoya в Индия и Пакистан, са забъркани в тесто, от време на време с щипка брашно, а по-късно завършени в дребни топки и пържени при ниска температура от към 140 ° C. Топките по-късно се накисват в лек сладостен сироп, ароматизирани със зелен кардамон и розова вода, прибавя се и шафран.

Гулаб джамун се предлага на пазара в Южна Азия, във всички заведения за хранене, както и в магазинната мрежа - авансово квалифициран в кутии.

Десертът се яде постоянно по фестивали, рождени дни или огромни тържества като бракове, мюсюлманските празници и хиндуистки фестивал на Дивали (индийски фестивал на светлината).

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР