Ще ви разкрием няколко трика, с помощта на които ще

...
Ще ви разкрием няколко трика, с помощта на които ще
Коментари Харесай

С това малко трикче ще размразите най-лесно стъклото на колата си

Ще ви разкрием няколко трика, благодарение на които ще съумеете да размразите сполучливо колата си през зимата и то за нула време.

Зимата е най-кошмарният сезон за всички водачи.

През този сезон освен че придвижването по пътищата е затруднено, само че и водачите биват изправени пред редица проблеми. Някои от тях са заскрежено стъкло, замръзнала врата, замръзнала брава и какво ли още не. Едва ли на някого му е прелестно да почиства снега и леда по колата си в ранните утринни часове, когато температурите са много ниски.

След почистването на колата, водачите се изправят пред различен проблем – запотяване на стъклата. Понякога всички тези неудобства водят до забавяне за работа, а това не е по никакъв начин добре.

Шофьорите са изправени пред редица проблеми през този сезон Проблемът със заскрежените стъкла да вземем за пример бихте могли да решите като си извършите разтвор от оцет и вода в съответствие 3:1. Напръскайте с него стъклата и почистването им ще е доста по-лесно.

Ако са замръзнали съществено, то тогава смесете 200 мл. вода с 600 мл.спирт и 1 капка препарат за миене на съдове. Напръскайте заледените стъкла с тази примес и ледът ще се разтопи самичък.

Един от лесните способи за справяне със замръзнала брава е използването на елементарен дезинфектант за ръце.

Алкохолът, който се съдържа в него, ще разтопи леда и ще ви разреши да пъхнете ключа.

Достатъчно е просто да сложите няколко капки от дезинфектанта за ръце върху ключа или в ключалката и ще се убедите в магичните му свойства.

За решаването на този проблем има и още един метод.

Достатъчно е да нагреете ключа на автомобила с кибритена съчка или запалка и по-късно да го поставите в ключалката.

По този метод също ще съумеете да разтопите леда, само че би трябвало да внимавате да не се изгорите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР