Ще станем първа политическа сила, обяви Мая Манолова на протест

Ще станем първа политическа сила, обяви Мая Манолова на протест ...

Мая Манолова: Ще станем първа политическа сила.Ще станем първа политическа сила, обяви Мая Манолова на протест пред Министерсикя съвет, организиран от ръководената от нея Гражданска платформа "Изправи се.БГ" и Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" на майките на деца с увреждания.

Протестът, на който се събраха няколкостотин души, е против управлението на премиера Бойко Борисов и неговото правителство.

Политическата сила на бившия омбудсман ще се яви на следващите парламентарни избори и смята да ги спечели благодарение на своята програма, предвиждаща 19 мерки, които да бъдат въведени през следващите 19 месеца като противодействие на щетите, които страната ни понесе от епидемията от Ковид-19.

Проектираните от "Изправи се.БГ" мерки са за 2,5 милиарда лева, заяви Мая Манолова.

Исканията на протеста са за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата. Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока. Мораториум върху действията на частните съдебни изпълнители обеща Манолова.

Организаторите на протеста влязоха в конфликт с представители на агенция "ПИК" и репортерката Ива Николова и ги призоваха да напуснат събитието, като се обърнаха към полицията за съдействие.

Според организаторите на протеста на него са пристигнали привърженици на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" от над 20 града, както и от различни села.

Източник: banker.bg