Ще спасяват белия делфин в Сена с витамини. Френските спасителни

...
Ще спасяват белия делфин в Сена с витамини. Френските спасителни
Коментари Харесай

Белият делфин в Сена отказва да се храни, дават му витамини

Ще избавят белия делфин в Сена с витамини. Френските избавителни екипи се готвят да дадат витаминозен коктейл на белугата, която плува в река Сена, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Франс прес.

Морският бозайник отхвърля да одобри храна, която се пробваха да му дадат участващите в акцията представители на управляващите и на организации за отбрана на животните.

Видимо отслабналата белуга за първи път беше видяна преди дни във водите на Сена в региона на департамента Йор, северната част на Франция.

" Доста е отслабнала и наподобява има проблеми с храненето “, сподели на конференция Изабел Дорлиа-Пузе, почитан полицейски чиновник, отпред на избавителната акция.

Тя описа, че спасителите са се пробвали да нахранят белугата със замразена херинга и по-късно с жива пъстърва, само че тя наподобява не ги е приела. " Надяваме се, че инжектирането на витамини ще подтиква апетита й ", сподели Дорлиа-Пузе.

Властите разискват дали да задържат белугата във водите на Сена, с цел да може да си възвърне апетита, или да я насочат назад към морето. Решение следва да бъде взето.

По бледата й кожа са се появили дребни петна, само че експертите към момента не са открили дали това е естествено събитие заради сладката вода или са признаци на здравословни проблеми.

Белугите нормално се срещат единствено в студени арктически води и въпреки да мигрират на юг през есента в търсене на храна. Те обаче рядко се осмеляват да се отклонят толкоз надалеч.

Възрастен образец може да доближи до четири метра на дължина.

За повторно белуга е видяна във френска река от 1948 година, когато риболовец в устието на река Лоара откри морски бозайник от този тип, безизходен мрежите си, отбелязва Франс прес.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР