Ще се търсят нови законодателни промени в Закона за местните

...
Ще се търсят нови законодателни промени в Закона за местните
Коментари Харесай

Горанов: обеща законови промени за по-адекватно изчисляване на данъците за коли и имоти

Ще се търсят нови законодателни промени в Закона за локалните налози и такси, с които ще се усъвършенства адекватността при събирането на данъците. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов по време на парламентарния надзор.
По думите му, сега българинът страда от несъответстващо пресмятане на налози върху леките коли и недвижимите парцели:
" Допускаме доста на ниска цена да станем гробницата на Европа във връзка с леките коли. Скоро следва Европа да забрани потреблението на дизелови елементи в МПС-та, лекотоварни, и в случай че ние не вземем в точния момент ограничения, ще допуснем всички остарели дизели на Европа да дойдат в България. Подозирам, че това ще се случи с пребалансирането на системата на облагане на леки коли.
Другата тематика, във връзка с локалните налози и такси, върху която би трябвало да поработим малко, е несъвършенството във връзка с облагане на парцелите на физически лица. Това прави примерно един столичен град да има региони, в които няма добре развита инфраструктура, само че налозите върху недвижимите парцели да са в пъти повече, в сравнение с в идеалния център на град София. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР