Ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената

...
Ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената
Коментари Харесай

За 6 май -с водосвет на бойните знамена, но без парад

Ще се състои церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини, който ще стартира в 9:00 ч. пред Паметника на Незнайния боец. При осъществяването на националния химн ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта.

През 2020 година и през 2021 година поради пандемията от COVID-19 нямаше церемониал на Гергьовден, като празникът беше маркиран с прояви, съобразени с противоепидемичните ограничения.

В страната във връзка празника ще има демонстрации на качества на въоръжените ни сили, сподели още Митко Димитров. Военнослужещи от Сухопътните войски ще покажат своите умения на образователния полигон „ Ново село “, от Военновъздушните сили – на летището в Граф Игнатиево. Специалните сили ще показват свои качества на полигона „ Црънча “, а във Варна и в Бургас демонстрации ще покажат военнослужещи от Военноморските ни сили.

На 5 май ще се състои обичайна видеоконферентна връзка с националните командири на контингентите ни зад граница.

Вечерта на 5 май за жителите и гостите на София Представителният отбор на въоръжените сили и Гвардейският духов оркестър ще изнесат празничен концерт в Борисовата градина. По-късно, в 21:00 ч., са планувани и празнични илюминации.

На 6 май, във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска, Администрацията на президента ще отвори порти за жители, искащи да се срещнат с работата на институцията, оповестяват на страницата на президента във Фейсбук. В 10:00 часа президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще одобряват в кабинетите си първите посетители.

Ден на отворени порти и празнична стратегия на Гергьовден ще има и в Националния военноисторически музей (НВИМ) и филиалите му - Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово. В НВИМ по традиция за празника на армията афишират свободен вход от 10:00 до 17:00 ч. за непрекъснатата си хронологична и за външната експозиция. Тази година ще може да бъде прегледана и квалифицираната за празника галерия „ Орденът, трансформирал се в мерило на българската смелост “, отдадена на първото основано отличие в следосвобожденската история на България – ордена „ За смелост “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР