Ще се поддържа хронична нестабилност, но не толкова пряко между

...
Ще се поддържа хронична нестабилност, но не толкова пряко между
Коментари Харесай

Проф. Григорова: Нова Европа се използва в закъсалите отношения между Стара Европа и Русия

" Ще се поддържа хронична неустойчивост, само че не толкоз директно сред Русия и Съединени американски щати, а в случаи като чешкия - с изгонването на 18 съветски дипломати, което е невиждано. Мисля, че това ще се прояви по периферията на Източна Европа и другите партньорски страни на едната или на другата мощ ". Този коментар направи в интервю пред БНР проф. Дарина Григорова, учител по съветска история в СУ " Св. Климент Охридски ".

Според нея се употребява така наречен Нова Европа в закъсалите връзки сред Стара Европа и Русия. 

Проф. Григорова дефинира зелената енергетика като инструмент за архаизирането на някои страни:

" Под този хубав предлог - да пазим природата. Това ще е изборно. Доколко ще съумеят в Германия, не е ясно, тъй като " Северен поток 2 " е сериозен план - това е голяма енергийна потребност от съветски газ. Ако погледнем Вишеградската четворка и нашите триморски възгласи, това е опит за настаняване на инфраструктура и на американски полутечен газ на континента. Това за нас не е преференциално, тъй като стана дума за по-високи цени. това не е единствено геополитически план ".

Тя позволи, че ще се работи по всички линии, в това число и посредством имунизацията " Спутник V " :

" Примерно обвинявания от Словакия в хибридна война, Чехия също се отхвърли да я употребява. Т.е. по всяка линия ще се късат съветските връзки, само че на равнище по-малки страни, а не и на равнище Русия - Съединени американски щати, там мисля, че ще е единствено словесно ".  

Интервюто на Петър Волгин с проф. Дарина Григорова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР