Ще проверя случая с обществената поръчка на БАБХ за препарат

...
Ще проверя случая с обществената поръчка на БАБХ за препарат
Коментари Харесай

Премиерът проверява конкурса за доставка на препарати за чума по овцете

„ Ще ревизира случая с публичната поръчка на БАБХ за препарат против чумата и, в случай че са създали подобен заход, ще отменявам състезанието и ще ги изгоня. Това мога да го обещая. Отговорът ми може да бъде получен и до края на деня. Не желая всеки ден да се обясняваме за такива гадове ”. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява проблема с евентуалното възлагане на социална поръчка за снабдяване на препарати за разкриване на чума по овцете от компютърна компания, оповестява Агенция „ Фокус “.

Едноличен притежател на компанията е 28-годишният Никола Явахчов. Капиталът на компанията е 500 лв., а активността й е обвързвана с компютри, поддръжката им и програмиране.

" Основната ми активност е компютри, само че аз мога с тази компания и ще върша всичко, което законът не не разрешава ", безапелационен беше той пред NOVA. 

За присъединяване в публичната поръчка е поканена единствено неговата компания.

Бързите си дейности БАБХ оправдава с „ нуждата от наложително възлагане на поръчката ”.

От организацията опазиха решението си с претекста, че " Глобул Вижън 2018 " е единствената компания, показала пълномощие да записва и продава въпросните артикули.

" Имам контакти във френската лаборатория и договарям с тях за дистрибуция на техните артикули от 6 или 8 месеца ", уточни Явахчов.

Единствено тази френска компания предложила китове за диагностика на чума по дребните преживни животни, регистрирани в Република България, безапелационни са от БАБХ. 

Никола споделя, че към момента не е спечелил поръчката. Поканен бил само за договаряне. А създалата се към името му ситуация определя като " офанзива " от по-големите в сектора. 

Днес 28-годишният компютърен експерт с упоритост да се развива и в различен бранш е безапелационен, че няма да се откаже. Защото не вършел нищо неправилно. Само бизнес. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР