Ще продължим да подкрепяме Украйна съобразно нашите възможности. Надявам се

...
Ще продължим да подкрепяме Украйна съобразно нашите възможности. Надявам се
Коментари Харесай

Генчовска след срещата с Кулеба: Ще продължим да подкрепяме Украйна съобразно нашите възможности

Ще продължим да поддържаме Украйна съгласно нашите благоприятни условия. Надявам се да имаме втора среща с Дмитро Кулеба, само че в по-мирни времена и се надяваме те да са скоро, това съобщи външният министър Теодора Генчовска след среща с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

С украинския външен министър Дмитро Кулеба обсъдихме продължаващата експанзия на Русия в Украйна. Днес е 55-ия ден от съветската военна експанзия в Украйна. За следващ път беше изразена поддръжката ни към украинската страна, посочи Генчовска.

Това, което е доста значимо сега за целия украинския народ, е да усеща, че всички съдружници, сътрудници в Европейски Съюз и НАТО, цялата международна демократична общност поддържа Украйна. България е дребна страна, в сходство с нашите благоприятни условия, се опитваме оптимално да подпомогнем украинския народ. Повече от 91 000 жители са признати на територията на България. 80 000 от тях към този момент са получили краткотрайна протекция. България продължава да реализира и филантропична помощ на страната, акцентира външният министър. По думите й БЧК е осъществил помощ към Украйна в размер на 1,5 млн. евро, а Министерство на външните работи е подкрепило филантропично украинската страна със 185 000 евро, пренасочени през гранични интернационалните организации.

Искам да благодаря на жителите и държавното управление за приемането на украинските бежанци, съобщи от своя страна Кулеба.

" Осъзнаваме доста добре трогателния човешки метод към украинските дами и деца, които избягаха от ужаса на войната и в този момент живеят в България. С цялото си сърце благодаря на България. От началото на войната България ясно и поредно поддържа Украйна, в това число и в връзките ѝ с Европейски Съюз и НАТО. И съм сигурен, че България прави това и тъй като схваща, че сигурността на Украйна значи сигурност и за България и всички страни на Черно море ", посочи Кулеба.
https://www.facebook.com/MFABulgaria/videos/4617051718396511/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР