Ще продължаваме да настояваме за защитени условия на труд, за

...
Ще продължаваме да настояваме за защитени условия на труд, за
Коментари Харесай

Социалистите в Стара Загора, Кърджали и Бургас също отбелязаха с шествия 1-ви май

„ Ще продължаваме да настояваме за предпазени условия на труд, за високи приходи, ще даваме отпор на ограбването на труда на хората, безогледната далавера и растящата корупция, бързото замогване на малко на брой за сметка на всеобщото обедняване на болшинството, унищожаването на обществените придобивки, разграбването на основаното публично благосъстояние. “ Това заяви  националният представител и някогашен обществен министър от БСП Георги Гьоков  пред събралите се в парк „ Пети октомври “ в Стара Загора. Социалисти и симпатизанти пристигнаха с цветя да се поклонят пред паметната плоча на починалите служащи при трудови злополуки.
По думите му обществото ни би трябвало да реализира освен високо витално ниво за всички жители, а и естетика в живота на индивида, естетика в икономическото, техническото, културното и екологическото му съществуване.
Председателят на общинската организация на Българска социалистическа партия в Стара Загора Велина Атанасова  обърна внимание на съществено задълбочаващата се разликата в икономическото развиване на столицата и околните към нея места за сметка на развиването на провинцията.
„ В кратковременен и дълготраен проект от Българска социалистическа партия ще работим за такова съответствие сред цените и заплатите, пенсиите, обществените заплащания, стипендиите и всичко останало, което да защищава от срив действителните приходи на популацията. Това постанова да се ползват механизми за индексиране на заплатите, пенсиите и помощите най-малко в сходство с растежа на инфлацията “, акцентира националният представител.
За 11-та поредна  година дамите социалистки от Българска социалистическа партия в Кърджали проведоха фолклорно надиграване под надпис „ Танцувай с нас ”. С него по един нетрадиционен метод те означиха Международния ден на труда. С доста въодушевление и страст в конкуренцията се включиха над 250 танцьори от 15 самодейни състава от Кърджали, Крумовград, Кирково, Бенковски, Пчеларово, Димитровград и Радиево. Гост на събитието беше Вяра Емилова , секретар на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
Социалистите в Бургас пък означиха 1-ви май с празнично автошествие. Членове, деятели и симпатизанти на Българска социалистическа партия се включиха в празничното мероприятие.
Освен че означиха Деня на труда и интернационалната работническа взаимност, социалистите още веднъж припомниха историята на празника, който не е изгубил своето значение и през днешния ден. Бяха заложени въпроси и коментирани проблеми, свързани със обществената политика, пазара на труда, зачитането на правата на трудещите се и спазването на трудовото законодателство. Участниците в шествието показаха своята подготвеност да продължат напъните си за търсене и реализиране на правда, ред и цивилен права за всеки един от нас.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР