Ще помогнем на г-н Борисов за много неща, обеща вътрешният

...
Ще помогнем на г-н Борисов за много неща, обеща вътрешният
Коментари Харесай

Рашков се закани: МВР ще помогне на Борисов за много неща

" Ще помогнем на господин Борисов за доста неща ", даде обещание вътрешният министър Бойко Рашков на въпрос от публицист в коридорите на Народното събрание дали Министерството на вътрешните работи ще помогне на някогашния министър председател да си спомни коя е Мата Хари, снимала златните кюлчета и пачките в спалнята на държавната вила " Секвоя ".

Вицепремиерът Рашков отговаряше през днешния ден и на въпроси от депутати по време на блицконтрола в Народното събрание. От Движение за права и свободи го нападна за дейностите на полицията по време на предизборната акция преди 14 ноември и в изборния ден. Народният представител Халил Летифов упрекна силовото ведомство, че е репресирало жители с трайни увреждания, които са дали своят вот в преносими урни. По негови думи е имало нахлувания в домовете на гласоподаватели, които с издадени решения от ТЕЛК.

Министърът отговори, че в Министерство на вътрешните работи е постъпила информация за опити да се гласоподава в преносими урни в случаи, при които не са установени болести, пречещи на естественото практикуване на избор. " Всички в залата са наясно каква е задачата на това занятие. В Министерство на вътрешните работи такива случаи има открити. Ако се продължава с тези чисто политически спекулации, с които се уронва престижа на Министерство на вътрешните работи, аз на всеки парламентарен надзор ще ви оборвам “, сподели Рашков.

Той изясни още пред публицисти, че в Раград са формирани 21 досъдебни производства за правене на документ с погрешно наличие. " Издаден е подправен документ, с цел да могат да си останат у дома и да минат преносимата урна и да гласоподават на книжен притежател. Нещо, което ние като общество доста добре знаем за какво се прави и какво се цели. Има хора, които са подписвали молбите им до общинския съвет. Там подписите не са на този човек, за който се носи позволение да гласоподава с преносима урна. Те не познават лекаря, който е издал медицинския документ, подписът те не го разпознават, че е техният ", каза още Бойко Рашков.

Движение за права и свободи попита министърът и за какво полицейски чиновници са участвали в секционна изборна комисия в Хасково без да имат това право. „ Има доста изборни секции по време на избори. Не мога да кажа в коя секция кой къде е седял. Няма сигнал за нарушавания ", отговори Рашков. По-късно той добави, че става дума за получен сигнал на телефон 112, че ръководителят на СИК е дал своя вот вместо други лица. " Когато се получи подобен сигнал, органите на Министерство на вътрешните работи би трябвало ли да реагират или не? Според Движение за права и свободи ние не би трябвало да реагираме ", разяснява вътрешният министър.

Той разгласи също, че не е получавал предложение да остане министър и в постоянното държавно управление. " Не зная дали ще получа такова предложение, в случай че получа ще мисля деликатно ", съобщи Рашков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР