Ще поискаме изключение от планираното петролно ембарго от страна на

...
Ще поискаме изключение от планираното петролно ембарго от страна на
Коментари Харесай

Николай Минчев: България е в неизгодна позиция по отношение на петролното ембарго

Ще желаяме изключение от плануваното петролно ембарго от страна на Европейски Съюз. Ако не се стигне до това, България е подготвена да наложи несъгласие върху шестия пакет европейски наказания против Русия. Това сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в предаването „ Карай напряко " по Нова телевизия.

По думите му България е в неизгодна позиция във връзка с петролното ембарго. Засега няма индикации от страна на Брюксел, че страната ни ще бъде изключена от глобите по сходство на Чехия, Словакия и Унгария. Той е оптимист, че настояването на страната ни ще бъде почетено.

Той акцентира, че обстановката в последните две седмици, в които България е със спрени газови доставките от Русия, е посочила, че българското държавно управление е било квалифицирано.

Никола Минчев съобщи, че част от диалозите, които министър председателят Кирил Петков ще води по време на идната си аудиенция в Съединени американски щати, ще бъдат на тематика диверсификация и това по какъв начин със съдействието Съединени американски щати да получим доставки на газ.

Решението за даване на военно-техническа помощ за Украйна съгласно него е посочило, че има тематики, по които в българския парламент може да има необятен консенсус. „ Беше признато решение, към което всички в ръководещата коалиция да се обединят. Най-добрият вид беше да се откри подобен текст, към който всички в ръководещата коалиция да се обединят. Моето персонално мнение е за по-широк мандат на Министерския съвет, който да реши какво може да се изпрати, съгласно, несъмнено, нашите благоприятни условия. За мен в тази обстановка да се помогне на нападнатата страна против агресора, в това число с военна помощ, е безусловно обикновено, даже наложително ", съобщи Минчев.

По думите му обединението съумява да минава през тестванията и това е отзив за непоклатимост. „ Колко е постоянна обединението зависи и от това какъв брой е рационален всеки един от съдружните сътрудници вътре в обединението. Когато се появяват претенции вид „ Или ще стане моето, или нищо ", това няма по какъв начин да проработи ", съобщи ръководителят на Народно събрание.

Реформата в КПКОНПИ ще се случи евентуално в границите на този месец на равнище законопроект, съобщи Минчев. Към момента не са коментирани имена двете комисии, които по-късно ще бъдат основани, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР