Ще подкрепим правителството в този момент. Това каза пред журналисти

...
Ще подкрепим правителството в този момент. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Десислава Атанасова за вота на недоверие: Ще подкрепим правителството

Ще подкрепим държавното управление в този миг. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, която разяснява въпроса с възможен избор на съмнение, който се чака да бъде импортиран от " Възраждане ". Десислава Атанасова напомни, че точно с " Възраждане " от ГЕРБ-СДС са осъществили първия сполучлив избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. Атанасова уточни, че към момента не се е срещнала с претекстовете на сътрудниците си.
Прочетете още
Не знам какви са им претекстовете, само че в случай че са по тематиката енергетика, смятам че сега няма потребност от в допълнение нагнетяване на напрежението, има потребност от успокоение българската енергетика, има потребност от втория транш по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и гаранции за това е точно поддръжката на държавното управление. Дали е " некоалиция " или " сглобка " епитетите нямат значение. Важното е да има постоянно държавно управление и България да извършва уговорките и да бъде задоволително устойчиво, добави Атанасова.

Относно плана на решение, гласуван през днешния ден във връзка със съглашението за енергетиката, Атанасова разяснява, че се надява, решението на Народното събрание да е най-голямата гаранция за действието на това съглашение. Разбира се ще бъдем прецизни към неговото осъществяване, тъй като е реалност, че това е трето следващо решение на Народното събрание по тематиката енергетика, добави тя и посочи, че ще бъдат изискващи към изпълнителната власт.

Теменужка Петкова изясни, че текстовете от съглашението могат да бъдат предпазени пред Европейската комисия. Ще се мотивираме пред комисията и се надяваме да бъдем разбрани и това, което е поето като ангажимент от страна на държавното управление, да бъде изпълнено, добави тя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР