ще обжалва в съда решението на външното министерство на Литва

...
ще обжалва в съда решението на външното министерство на Литва
Коментари Харесай

Филип Киркоров ще обжалва забраната да влиза в Литва

ще апелира в съда решението на външното министерство на Литва да забрани за период от пет години влизането на артиста в страната, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС.

Агенцията напомня, че по искане на литовското външно министерство от 19 януари Филип Киркоров, който има българско и съветско поданство, е в листата с нежеланите лица в за период от пет години. Аргументите за глобата са, че по време на визити в Крим артистът неведнъж умишлено е отричал териториалната целокупност и суверенитет на.

Този въпрос беше обиден и от представителя на външното министерство на Мария Захарова, която изрази страдание, че литовските политици употребяват културата и културните връзки за антируска агитация. По думите й, аргументите, заради които Литва вкарва Киркоров в черния лист, са „ глупави “.

Адвокатът Александр Добровинский, който ще съставлява артиста е безапелационен: " Разбира се, Филип Бедросович, като мен, счита, че е неприлично да се употребява културата за политически цели. Затова Филип ми повери да повеждам делата му в съдилищата на Европа, където ще се борим и отстояваме гражданската му позиция. Според мен културата, изкуството, спорта и любовта би трябвало да са отвън политиката “, съобщи Радио Спутник.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР