Ще каза нещо положително за редовното правителство. За разлика от

...
Ще каза нещо положително за редовното правителство. За разлика от
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов за Денков: Безотговорно е за един човек, представител на точните науки, да говори на ангро за някакви милиарди

Ще сподели нещо позитивно за постоянното държавно управление. За разлика от предходното постоянно държавно управление, в което апропо господин Денков беше министър, това съумя да одобри управническа стратегия. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " политологът проф. Александър Маринов. " Управленската стратегия е написана добре, по разпоредбите, не разясня наличието, за това ще се приказва в бъдеще, само че е написана както би трябвало. Явно, сътрудниците от администрацията на Министерски съвет, които са положителни експерти, този път са били чути ", добави той.

" Първият факт, който буди неразбиране е, че откакто беше призната управническата стратегия, внезапно започнаха вопли, по отношение на някакви скелети в дрешника. Каквото е имало като проблеми, аз считам, че това е логиката на една управническа смяна, то е трябвало да бъде регистрирано, когато се формулират цели, ограничения, периоди и така нататък А в този момент, откакто си приел управническата стратегия да се оправдаваш и всъщност да я бламираш с такива спомагателни съображения, е доста необичайно ", сподели още проф. Маринов.

Според него, по всички съответно повдигнати въпроси отговорите ще продължат от екипа на служебните държавни управления на Гълъб Донев. Там се загатват неща, без доста съответни обстоятелства. Като виновност на служебните държавни управления се вменяват неща, които са дело на предходни парламенти и предходни постоянни държавни управления.

" Най-малкото служебното държавно управление може да бъде отговорно за това, което е заварило при своето стъпване, приказвам за август м.г. Така, че там ще има конкретика, няма нищо притеснително, дано всичко това да се ревизира, има държавни контролни органи, които могат да адресират избрани въпроси и към прокуратурата. И да се надяваме, че този път прокуратурата ще се произнесе, както да вземем за пример от дълго време чакаме да се произнесе по редица въпроси, които още предходните служебни държавни управления насочиха към нея. Но от там към този момент няма някаква интензивност ", добави политологът.

По думите му, има въпроси, свързани с енергетиката, с доставките на газ, с ценообразуването, това бяха неща, които още в първия месец от активността на първото служебно държавно управление на Донев, защото се откриха смущаващи условия, бяха изпратени в прокуратурата. А оттова насетне няма отговор.

" Вие виждате с какви въпроси се занимава постоянното държавно управление, виждате с каква тъга съумя да назначи за 2 месеца 20-ина регионални шефове и 20-ина заместник-министри. Аз разбирам компликациите, само че въпреки всичко желая да отбележа едно доста значително събитие, което е насочено към непосредственото бъдеще. Смятам, че е безконтролно за един човек, представител на точните науки да приказва по този начин на ангро. Тези милиарди би трябвало да са някъде, къде са тези милиарди? Някои от фразите, които изпусна, имам възприятието, че той има поради пропуснатите към този момент заплащания по Плана за възобновяване и резистентност. Но дано да припомня, че служебното държавно управление направи всичко, което зависеше от него и внесе всички, да бъдем правилни, всички без един от законите, нужни за идващото заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Те не бяха признати от предходния парламент. А това, от там насетне, не е камък в градината на служебното държавно управление, т.е. би трябвало тук да продължи наклонността на самооценка, която се прокрадва в думите на Денков ", сподели още проф. Александър Маринов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР