Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно

...
Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно
Коментари Харесай

БСП искат оставката на Владислав Горанов

" Ще желаеме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за непозволено изхарчени средства ". Това разгласи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев на входа на централата на " Позитано " 20.

Той изясни, че има голямо напрежение в българското общество, подбудено от непозволеното харчене на държавни средства при разпределение на партийните дотации.

" Смятаме да търсим отговорност на министър Горанов, тъй като това е напълно по негова виновност. Отговорност се търси с искане на оставка ", съобщи Стойнев. По думите му левицата е подготвена да върне средствата, които се оказват надвзети.

Решението да се желае оставката на финансовия министър идва преди Българска социалистическа партия да се е върналата в Народното събрание. Припомняме, че през вчерашния ден късно вечерта Националният съвет на Българска социалистическа партия взе решение за връщане на ПГ на левицата в Народното събрание. Това стана откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изненадващо подаде оставка си, само че разгласи и че ще се включи в новото съревнование за водач на столетницата. Самата парламентарна група взе решение да се връща поетапно в Народното събрание - от през днешния ден в комисиите, а от на следващия ден и в пленарна зала.

" Днес имахме съвещание на групата, с цел да обсъдим идващите ни дейности. Взехме решение от през днешния ден народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от на следващия ден и в пленарна зала да участваме в съвещанието на Народното събрание ", съобщи Драгомир Стойнев.

На въпрос за какво не са се присъединили през днешния ден в съвещанието, в случай, че депутатите гласоподаваха ветото на президента върху Закона за държавната благосъстоятелност, Стойнев изясни, че тези решения се взимат с 121 гласа, а ръководещата коалиция по този начин или другояче си ги има. " Имат си 121 гласа, различен е въпросът дали имат легитимност ", разяснява Стойнев. От думите му стана ясно, че парламентарната група е групов орган и е имала потребност от опция да разиска обстановката и периодите с връщането на социалистите в Народно събрание.

Припомняме, Българска социалистическа партия напусна Народното събрание на 17 февруари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР