Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира

...
Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Сняг и сериозна промяна на времето от вторник

Ще има сериозна смяна на времето от вторник нататък, предвижда в предаването „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Влизайки в климатичната зима – месец декември е първият подобен месец, стартира хладното време. Няма да са Сибирски студове, арктически, просто си влизаме в зимата “, изясни той.

По думите му два – три, до четири сантиметра ще е снежната завивка в Северна България към 1 декември по картата на Европейския център за средносрочни прогнози. В Южна България евентуално ще вали сняг и дъжд.

„ Температурите ще са към нулата и още веднъж ще се редуват топли и студени дни, само че несъмнено понеделник ще е последния прекрасен ден. Вторник към този момент ще захладнее с най-малко от 5 до 7 градуса “, заяви проф. Рачев.

„ Нататък нещата си остават типично есенно – зимни, без да се обрисуват някакви студове с влажен сняг и дъжд “, добави той.

Средните декемврийски температури ще са от сред 0 и 4 градуса, ще има и повече превалявания. „ Изпращаме декември месец на практика изсъхнал “, означи климатологът.

Според него сняг в планините се чака на 3, 4, 5 декември, както и на 9 и 10 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР