Ще има нови мерки при кандидатстването за европейско финансиране на

...
Ще има нови мерки при кандидатстването за европейско финансиране на
Коментари Харесай

Затягат режима на финансиране на къщи за гости

Ще има нови ограничения при кандидатстването за европейско финансиране на планове на къщи за посетители. Това стана ясно от думите на земеделския министър Десислава Танева пред Нова тв. Кандидатите към този момент ще подават заявления за спор на ползи и за съгласуваност с хора от властта.

По този метод авансово би трябвало да се отхвърлят обвързаностите сред висши служители и политици и притежателите на къщи по европроекти.

Припомняме, че Румен Порожанов се тригна от МЗХГ точно след скандал с десетки къщи за посетители, които са получи европейско финансиране, само че не работят като такива или са благосъстоятелност на политици и техни близки. Оказа се, че контролът от страна на Фонд " Земеделие " е бил извънредно занижен. А зам.-шефка от фонда е в директна връзка с фамилия, притежател на къщи за посетители. Зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев също подаде оставка, откакто медийно следствие сподели луксозна вила по европроект, благосъстоятелност на фамилията му.

Министър Танева изясни, че към този момент са тествани към 17% от плановете с евросредства, само че и това се оказало незадоволително. В същото време Танева акцентира, че не може да се не разрешава на роднините на политици от второ, трето, четвърто коляно да се занимават със земеделие, изключително в случай че живеят в аграрни региони.

Хора - втори, трети, четвърти братовчеди, които си живеят по селата, с изключение на със земеделие с какво да се занимават? Да си изоставен селата ли, попита Танева.

Помолена да разяснява анулацията от съда на методиката за санкциониране на извършители, от която следва, че страната ще връща пари на злоупотребилите, Танева посочи, че с методиката се дефинира единствено размерът на глобата, само че не и съществуването на нарушаване. Европейското законодателство ясно споделя, че нарушителят заплаща. По думите й следва да бъдат оповестени нови правила, по които изпълнителният шеф на фонд " Земеделие " ще постанова глобите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР