Ще има наказателни производства срещу полицаи, замесени в каналджийство, обеща

...
Ще има наказателни производства срещу полицаи, замесени в каналджийство, обеща
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ще разговаряме с Турция за уплътняване на границата от тяхна страна

Ще има наказателни производства против служители на реда, забъркани в каналджийство, даде обещание вътрешният министър

Българската страна ще изиска от прилежаща Турция да предприеме ограничения за уплътняване на границата от тяхна страна, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който дружно с военния министър Димитър Стоянов вършат ревизия на българо-турската граница, съобщи.

Днес от 14 ч. следва среща сред заместник-вътрешните министри на България и Турция, както и шефове на дирекции.  " Изключително доста разчитаме на помощта от турска страна да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по-сериозно и от тях. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се натрупва голямо количество мигранти и когато се съберат огромни групи, попречват работата на нашите гранични служители на реда и военни ", изясни Демерджиев.

Има изясненост от кое място минават мигрантите, като по думите на вътрешния министър доста се спекулира за пробойните в оградата.  " Преодоляването на това оборудване става за минути със стълби - не си представяйте, че мигрантите минават през избрани дупки в защитното оборудване. Те слагат стълби, най-често по дървета и безусловно за минута - две съумяват да преодолеят оборудването ", уточни Демерджиев.

По думите му по-сериозна интервенция от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла голям запас да охранява границите си с Афганистан.  " Нашата цел е да върнем огромна част от тези сили по нашата граница ”, разгласи вътрешният министър.

Той е безапелационен още, че ограниченията на българските управляващи против каналджиите към този момент дават резултат. „ Текат вътрешни инспекции. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме подозрения да са забъркани наши служители на реда. Ще бъдат подхванати ограничения безусловно в идващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, във връзка с които ще се подхващат наказателни производства ”, сподели още вътрешният министър и вицепремиер. " На друго равнище са инспекциите - до към междинен състав управителен. Основно в районните дирекции по места ", добави той.

Служебният военен министър Димитър Стоянов изясни, че командированите военни по границата са от цялата страна. 

След последните случаи на нелегално прекосяване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 чиновници, както и техника на границата с Турция. Към защитата са включени безпилотни летателни апарати и дронове. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР