Телефонните обаждания от страна на Държавна агенция Национална сигурност започват

...
Телефонните обаждания от страна на Държавна агенция Национална сигурност започват
Коментари Харесай

ДАНС разпитва членове на Обществения съвет за Националната детска болница

Телефонните позвънявания от страна на Държавна организация " Национална сигурност " стартират преди седмици. Някои от членовете на Обществения съвет даже към този момент са разпитани, само че отхвърлят да споделят обществено тематиката на диалозите. Oбажданията от ДАНС доближават и до Надежда Цекулова и Мария Шаркова.
 
Юристът Мария Шаркова, член на Обществения съвет за Национална детска болница съобщи, че е озадачена за какво ДАНС вършат тази инспекция по този сигнал. „ В рамките на кои свои пълномощия. Каква може да е връзката на членове на Обществения съвет с националната сигурност ", пита Шаркова.

„ Като всеки естествен жител се усещам обезпокоена ДАНС да ревизира работа, която аз считам, че правя добросъвестно. Нашето тълкувание на нашите отговорности като подобен съвещателен орган е точно да имаме позиции и да ги показваме ", сподели журналистът Надежда Цекулова, член на Обществения съвет за НДБ.

От сдружението, подало тъжба, декларират, че желаят от здравния министър да бъде спряна активността на Обществения съвет. А измежду претекстовете акцентират " непозволено и редовно вмешателство в работата на държавните органи ".

И също - " наложително " увещание на премиера Димитър Главчев да анулира решението за градеж на частна детска болница преди да бъде построена държавна.

Министърът на опазването на здравето незабавно да разпусне Обществения съвет за създаване на НДБ заради непозволено и редовно вмешателство в работата на способените държавни органи.

„ Членовете на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница (НДБ) към Министерството на здравеопазването надменно, без никакво правно и фактическо съображение, симулираха публичен напън на 30 април и 1 май т. година, с цел да принудят служебния министър председател да анулира законосъобразното и вярно Решение № 318 на Министерски съвет от 30 април 2024 година за одобрение на актуалната многопрофилна " Мама и Аз " в София с малко педиатрично поделение ", пишат от частната ксомпания.

Засега от здравното министерство не разясняват осъществяваните инспекции от ДАНС, нито дали ще бъде разхлабен Общественият съвет, пише Нова.
Министерството на здравеопазването няма отношение към инспекции на профилирани органи за контраразузнаване и сигурност и не е осведомено за осъществяването на инспекция от ДАНС.

„ Със или без официално действителен Обществен съвет ние няма да спрем да си приказваме и да спрем да имаме разбиранията, които имаме. По всевъзможен метод се пробват да ни дискредитират ", съобщи журналистът Надежда Цекулова, член на Обществения съвет за НДБ.

Юристът Мария Шаркова сподели: „ След като се поставят толкоз големи старания да се заглушат нашите гласове, явно, че сме си свършили работата и че пречим на някого ".

На какво съображение са диалозите в ДАНС и каква ще бъде позицията на Здравното министерство евентуално ще стане ясно през идващите дни.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР