Ще има ли нов мажоритарен собственик футболният ЦСКА? Ще бъде

...
Ще има ли нов мажоритарен собственик футболният ЦСКА? Ще бъде
Коментари Харесай

Денят за ЦСКА: Нов собственик или ново име?

Ще има ли нов мажоритарен притежател футболният ЦСКА? Ще бъде ли заменено името на тима?

Тези въпроси чакат отговор на Общото заседание на клуба, което ще се организира през днешния ден (20 февруари).

Последните дни за " алените " бяха турбулентни. В края на предходната седмица клубът преотстъпи своя нападател Али Соу на съветския " Ростов ". Това провокира гнева на последователите от фракцията " Офендърс ". В остра декларация в обществените мрежи те упрекнаха един от притежателите - Гриша Ганчев, че цели само да печели пари от прехвърляния, а не да развива тима.

Последва светкавична реакция от предприемача, който държи 40% от собствеността на клуба, както и от Юлиан Инджов (двамата имат 76,2% от акциите). Двамата обявиха, че и ще дават скъпите бумаги на искащите нови притежатели, без да търсят облага.

Снимка: Lap.bg

По закон Ганчев и Инджов първо би трябвало да предложат акциите на другия притежател - легендата на ЦСКА Христо Стоичков, който е собственик на 20% от акциите. След него са дребни акционери, които имат 4% от клуба. Камата към момента не е коментирал дали има намерение да се възползва от възможна оферта.

Вместо Ганчев и Инджов, обстановката обясни изпълнителният шеф на " алените " Пламен Марков. Той съобщи, че двамата предприемачи са безапелационни в решението си. Също по този начин сподели, че клубът е финансово обезпечен до края на сезона в Първа лига, а притежателите ще изчистят отговорностите в границите на 10 дни.

Снимка: Ладислав Цветков

" Аз имах диалог с нашите притежатели, които са безапелационни в желанията си да приключат с финансовите си задължения с днешна дата и към този час. Гриша Ганчев е безапелационен в решението си, без значение от диалога, който организирах с него. Той счита, че при тази обстановка е в неспособност да продължи издръжката на футболния клуб. ", бяха думите на Марков.

Решението на Ганчев провокира реакция у почитателите от Сектор " Г ", които го приканиха да не се отдръпва. С сходна декларация излязоха и митове на " аления " клуб, както и деца от школата. От " Офендърс " обаче обявиха, че стоят зад думите си.

Днес (20 февруари) ще се състои Общо заседание на акционерите в клуба. То е свикано преди последните земетресения - на 19 януари. В дневния му ред не участва точка за промяна на собствеността. Според " Труд " на срещата ще бъде обсъден избор на инспектор за 2021 година

В точка " Разни " обаче ще се гласоподава промяна на името на тима.

Снимка: Lap.bg

През лятото на 2016 година, след банкрута на " ПФК ЦСКА " АД, Гриша Ганчев сътвори " ЦСКА-София " с присъединяване на " Литекс " и " Чавдар " Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига.

През 2017 година тимът на Ганчев завоюва търга за емблемата и останалите активи на банкрутиралия " ПФК ЦСКА " АД. Победител в процедурата, която се организира в Кърджали, бе компанията " Ред Енимълс " с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, доближена до самия клуб, завоюва с оферта на стойност към 8 млн. лева, която бе близо 5 пъти над първичната цена от към 1,6 млн. лева Впоследствие ФИФА разгласи сдружението за състезателен правоприемник на " ПФК ЦСКА ".

Снимка: БГНЕС

Официалното название на тима е " ЦСКА-София ", а след днешното Общо заседание то може да стане единствено " ЦСКА ".

Следете всички вести и детайлности към събранието, което би трябвало да стартира в 9:00 ч., на нашия уебсайт и във!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР