Ще има индивидуални награди и такива за колективно участие.“, каза

...
Ще има индивидуални награди и такива за колективно участие.“, каза
Коментари Харесай

40 цветни градинки се състезават за приза на Централен

„ Ще има самостоятелни награди и такива за групово присъединяване. “, сподели кметът Георги Стаменов.

На 1. май 2018г. завърши състезанието на регион „ Централен “ под егидата на кмета Георги Стаменов „ Аз обичам моята градинка “. За един месец 9 участника с над 40 фотоси взеха присъединяване в пилотната еко самодейност на „ Централен “.

„ С доста обич се грижим за двора на нашата детска градина! Да, за нас той е най-прекрасен! Всяка пролет го разкрасяваме и допълваме с още и още цветя, благодарение на децата и свързвайки тази самодейност с Денят на Земята- 22 април. “, написа в писмото си госпожа Анна Кънева, преподавател в ДГ „ Зора “.

Другите детски заведения, които изпратиха снимки на своите градинки са ДГ „ Майчина грижа “, ДГ „ Щурче “ (сега „ Майчина грижа 2 “), ДГ „ Буратино “ и Anglia school. Останалите участници са самостоятелни лица, в това число и претендент, който донесе ръкописно писмо и разпечатана фотография на градинката пред блока на бул. „ 6-ти септември “, за която се грижи от години.

„ Задачата на журито няма да е лека. За всички участници сме подготвили награди. Радвам се на интензивността от страна на жителите. “, разяснява Стаменов. Призът за „ Най-красива градинка “ ще бъде връчен персонално от него на в допълнение оповестена дата напролет.

Победителите на 1. и 2. място ще получат специфични награди от сътрудниците на състезанието: Оперативна програма „ Градини и Паркове “ и Биоферма за плодове и зеленчуци Надя. Изненада е подготвил Регионалният природонаучен музей - Пловдив, който ще построи „ хотели за инсекти “ за две от градинките-кандидати. Anglia school подарява безвъзмездни уроци по британски като специфична премия.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР