Ще има бърза процедура украинските бежанци да получават работни визи

...
Ще има бърза процедура украинските бежанци да получават работни визи
Коментари Харесай

Христо Проданов: За украинските бежанци ще има бърза процедура да получават работни визи

Ще има бърза процедура украинските бежанци да получават работни визи и да се включват на пазара на труда, сподели през днешния ден във Варна министърът на туризма Христо Проданов, който се срещна с представители на сектора от Северното Черноморие.

Той посочи, че процедурата ще е на общоевропейско равнище. По думите му у нас ще бъде направено всичко допустимо хората да получават нужните им документи в границите на 20 дни, след което да могат да стартират работа.

За идния летен сезон министърът разяснява, че той може да е добър, стига да няма нови талази на пандемията, които да изискват още веднъж налагане на рестрикции. Другият сериозен фактор е протичащото се в Украйна, добави Проданов. По думите му, в случай че там нещата не се успокоят, ще бъде сериозен проблем, защото никой няма предпочитание да почива в размирна зона.

За екипа на министерството българските туристи постоянно са били приоритет, сподели още Проданов. Той напомни, че през тази година страната има с шест милиона лв. повече за национална реклама. Министърът посочи, че ще бъде обърнато по-голямо внимание за привличане на посетители от Румъния, Сърбия и прилежащите дестинации. Основната цел ще бъде да популяризираме освен морските и ски-курортите, а и опциите за различните типове туризъм у нас, тъй че страната ни да стане четирисезонна дестинация, сподели Проданов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР