Ще бъде ли 2022-а по-благодатна към публиката, която очаква най-сетне

...
Ще бъде ли 2022-а по-благодатна към публиката, която очаква най-сетне
Коментари Харесай

Големите концерти и фестивали, които очаква Пловдив през 2022-а

Ще бъде ли 2022-а по-благодатна към публиката, която чака най-накрая ситуацията по света да се възстановява и да се случат поредност от огромни събития. Някои от тях към този момент са оповестени, други занапред ще научаваме. Очакваме с неспокойствие конгреси като Plovdiv Jazz Fest и One Dance Week. Ето обаче кои са огромните концерти и фестивали, за които към този момент има информация:

5 МАЙ 2022 Г., ЗАЛА КОЛОДРУМА

ОТКРИВАЩ КОНЦЕРТ НА 12-ИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА ОРКЕСТРИТЕ

През 2022 година Пловдив ще стане хазаин на Европейски фестивал на оркестрите. Събитието включва обучителна и семинарна част, както и серия от концерти онлайн, които ще се проведат на разнообразни местоположения в града ни, в това число и в Колодрума. Откриването е там на 5 май, а финалният концерт - на Античния спектакъл, като преди този момент програмата планува десетки мини събития, за които следва в допълнение информация. Този фестивал се провежда от повече от 30 години в Европа, като първото му издание е във Фрайдрихшафен, Германия. На всеки три години фестивалът минава през градове като Бърно, Лион, Вадуц, Талин, Кремона и други.

12 ЮНИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

ФЕДЕРИКО ПАЧОТИ



Италианската сензация в класическата музика Федерико Пачоти идва в България за първи път. Той ще излезе на сцената на Античния спектакъл дружно със специфичен посетител – сопраното Снежана Драмчева, и музиканти от Софийска филхармония, с диригент маестро Найден Тодоров.

Федерико Пачоти е тенор, композитор и продуцент. Той открива, че музиката е неговата пристрастеност още в детските си години. Кариерата му стартира, когато е на 13 години. Заедно с групата си печели премия в Санремо през 2001. Въпреки че е обожател на поп и рок музиката, Пачоти открива същинското си предопределение в хубостта на класическата музика.

През 2016-а, Федерико издава своя първи албум “Rosso Opera”, който се изкачва на върха на класациите за класическа музика. Пачоти е пял на едни от най-емблематичните подиуми в света – Арена ди Верона, зала „ Кадоган Хол “ в Лондон, Световната кула на Lotte в Сеул.

26 ЮНИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

LED ZEPPELIN SYMPHONI С

Led Zeppelin Symphonic е впечатляващо шоу, което ще подари на българската аудитория самобитно музикално странствуване, в невероятната атмосфера на Античния спектакъл в Пловдив! На сцената ще излязат известни бродуейски солисти, към които ще се причисли симфоничен оркестър и рок група, формирани от виртуозни музиканти. Начело на продукцията застава фамозният диригент Richard Sidwell, работил с едни от най-големите имена на международната музикална сцена.

На Античния спектакъл българските почитатели ще могат да чуят безконечните шлагери на Led Zeppelin, измежду които Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused и, несъмнено, Stairway To Heaven. Уникалната композиция от вокалисти, рок група и симфоничен оркестър, дава обещание на феновете магическо преживяване.

11 ЮЛИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

IL VOLO



“Il Volo sings Morricone and more” е последният план на най-прочутото с света италианско трио, отдаден на филмовата музика на Енио Мориконе. Това е прочувствено странствуване през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-ти век, за което Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле работиха в символ на респект към Маестрото, една година след гибелта му, и с поддръжката на неговото семейство.

Новият величествен концерт на Il Volo, с кино музика, емблематични кино фрагменти и цялостен симфоничен оркестър, ще бъде едно от дълго чаканите събития през лятото.

21-23 ЮЛИ 2022 година

SOLAR FESTIVAL

Фестивалът е с двудневна дълготрайност. Планираните дати са съобразени с календара на интернационалните актьори и поради реализацията на фестивала Hills of Rock в същия интервал, Пловдив ще се трансформира в епицентъра на музикалните събития от два огромни жанра музика, с почитатели от стотици хиляди души в страната. Музикалното наличие е главно в жанра електронна танцова музика (ЕDM - Electronic Dance Music). Успехът на плана е в комбинацията сред международно известни DJ и незаменимата атмосфера на събитието навън. Очаквайте информация за местоположението и програмата през 2022 година

21 ЮЛИ 2022 Г., ГРЕБНА БАЗА

SLIPKNOT (Hills of rock)



Още от образуването им през 1995 година в щата Айова, Slipknot реализират освен невероятни триумфи с плановете си, само че се трансформират и в идоли на няколко генерации. През август 2019 година излезе новият им албум „ We Are Not Your Kind “, който е шестият студиен запис в кариерата на групата. Считан за един от най-хубавите албуми на бандата, той оглавява класациите Billboard 200 в Съединени американски щати и Albums Chart в Обединеното кралство, и заема челни позиции в чартовете на десетки страни по света. Сингълът към албума, Unsainted, се трансформира в световен феномен и видеото към него става номер едно в стрийминг платформите по света за 24 часа, като събира над 60 милиона гледания в Youtube единствено за няколко седмици.

22 ЮЛИ 2022 Г., ГРЕБНА БАЗА

MERCYFUL FATE (Hills of rock)

Групата е основана през 1981 в Дания от King Diamond и Hank Shermann. Групата свири типичен хевиметъл с прогресивни детайли и хардрок от 70-те, съчетани с епични вокални фалцети и текстове за сатанизъм и окултното. Това и corpsepaint, черно-белият грим, натрапен от Kind Diamond и присъщ за блек метъла, трансформира Mercyful Fate във авторитетна група-култ освен за правилните почитатели, само че и за известни актьори като Slayer, Metallica и Death. През лятото на 2022 групата ще свири единствено на няколко деликатно подбрани концерта в цяла Европа=

23 ЮЛИ 2022 Г., ГРЕБНА БАЗА

SABATON (Hills of rock)

Знаменитата тайфа от Фалун, Швеция, основана през 1999 година, е обичана освен в България. Sabaton имат албуми с милиони продажби и платинен статус в целия свят, разпродадени концерти допълнително от петдесет страни, а вокалистът, Joakim Brodén – репутацията на един от най-адекватните и емблематични модерни метъл вокалисти. През 2019 излезе деветият студиен албум на групата, The Great War – извънредно богат концептуален албум, който улавя съвършено злокобната атмосфера на Първата международна война. С него бандата продължава непокътнатия си жанр – ловко да споделя незабравими истории от безмилостни бойни полета по цялата планета.

31 ЮЛИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

ГРЕГЪРИ ПОРТЪР



Забележителният джаз и соул музиканти, двукратният притежател на Грами Грегъри Портър е несъмнено един от най-великите гласове на нашето потомство. Получава интернационално самопризнание с двете награди Грами за Liquid Spirit през 2014 година за най-хубав вокален джаз албум и за Take Me To The Alley през 2016. Изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър, Disclosure, Сам Смит, Джеф Глоудблум и Moby. Грегъри Портър е и един от най-продаваните звукозаписни актьори в света, отличен с три платинени и девет златни албума. Има близо 340 000 почитатели в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „ Гласът ми е подарък от Бога и желая да го споделя с хората”, споделя Грегъри.

28 АВГУСТ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

РИЧАРД МАРКС

С впечатляващия си глас, музикантът и текстописец Ричард Маркс става звезда през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става безспорен шлагер и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години - от 1987 до 1990-а съумява да сложи и връх с броя на шлагерите си – става първият мъж артист с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s singles chart. Три от тези седем са и №1 шлагери - “Hold On to the Nights,” “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting.” Освен това Маркс може да се похвали с съдбовните тринадесет №1 шлагера в класациите на Bilboard и над 30 милиона продадени албума до този миг. Той има три номинации и една статуетка Grammy, която получава през 2004 за песента “Dance With My Father” в категорията Song of the Year, която написа за великия Luther Vandross.

16 СЕПТЕМВРИ 2022 Г., ЛЕТЕН ТЕАТЪР, 19 Ч.

АPOCALYPTICA



Минали са 22 години от магическия първи концерт на Apocalyptica в България. Той се състоя на Античния спектакъл в Пловдив през 1999 година по време на самодейността Европейски месец на културата и завоюва почитател маса на групата у нас, която помни този концерт и до момента. През годините възпитниците на Академия „ Сибелиус “ в Хелзинки вървяха по собствен път, оказал се сполучлив и като кариерна посока. През 2022 година порасналите Apocalyptica се завръщат в града на тепетата за нова среща под звездите със своите фенове тук. Тя ще се реализира на 16 септември в Пловдив по покана на EventEase.

17 СЕПТЕМВРИ, АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

LAIBACH

Музикантите ще изнесат огромен концерт в Пловдив. Заедно с тях в този взлом към публиката ще се включат и Оркестъра и Хора на Държавна опера Пловдив, с диригент Константин Добройков. Концертът на Laibach в Пловдив ще е единствен и несравним, той няма да е част от стратегия на турне, той ще е нещо особено основано и показано единствено един път. Laibach е четири десетилетия градена просвета, в нея публиката мисли, танцува и марширува дружно с групата и огромният въпрос е - по какъв начин тези арт концептуалисти ще вплетат в спектакъла си атмосферата на Античния спектакъл!

24 СЕПТЕМВРИ 2022 Г., АНТИЧЕН ТЕАТЪР, 20 Ч.

OРЕTH

Шведската прогресив тайфа Opeth ще свирят за повторно на Античния спектакъл. През 2015 година бандата прави разтърсващо шоу в античния град. Седем години по-късно, те се завръщат още веднъж. Поради жанровото си многообразие и изключителните си музиканти, до 2009 година са продали повече от 1,5 милиона копия. А техните турнета са предстоящи с неспокойствие по всички огромни международни фестивали. Групата е образувана през 2006 година и до през днешния ден има записани 5 студийни албума. Техният прогресив рок жанр идеално ще подплъти ударното шоу. Концертът ще бъде открит от исландците The Vintage Caravan.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР