Ще бъдат увеличени горните граници на законното обезщетениеПо-сериозното отношение към

...
Ще бъдат увеличени горните граници на законното обезщетениеПо-сериозното отношение към
Коментари Харесай

Китай с нови мерки в защита на интелектуалната собственост

Ще бъдат увеличени горните граници на законното обезщетение

По-сериозното отношение към отбраната на ползите на притежателите на авторски права ще направи Китай по-привлекателна за напредналите лаборатории (снимка: CCO Public Domain)

Китай щ е се стреми да усъвършенства отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, в това число повишение на горните граници на санкциите за нарушение на такива права, заяви Ройтерс.

Окончателният документ, оповестен от Държавния съвет и Централния комитет на Комунистическата партия в неделя вечерта, приканва за засилена отбрана както в системата на гражданското право, по този начин и в наказателното право. Властите също приканват за ефикасното използване на глобите.

Китайското държавно управление е уверено, че горните граници на законното обезщетение би трябвало да бъдат доста увеличени. В документа се споделя, че до 2022 година Китай би трябвало да реализира прогрес по въпроси, които засягат използването на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, като ниските обезщетения, високите разноски и компликацията на доказване. До 2025 година би трябвало да се сътвори по-добра система за отбрана.
още по тематиката
Както е известно, Китайската национална република към момента има доста демократично отношение към нарушаванията в региона на интелектуалната благосъстоятелност: това направи допустимо копирането на задгранични разработки без особени последствия, отбелязва Ройтерс.

В момента обаче самият Китай има свои лични напреднали разработки, тъй че продължаването на такава политика може да стане контрапродуктивно. По-сериозното отношение към отбраната на ползите на притежателите на авторски права ще направи страната по-привлекателна за напредналите лаборатории.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР