Щатският долар поевтинява спрямо еврото и британската лира и се

...
Щатският долар поевтинява спрямо еврото и британската лира и се
Коментари Харесай

Доларът леко поевтинява към еврото и паунда

Щатският $ поевтинява по отношение на еврото и английската лира и се ускорява във връзка с японската йена при валутната търговия в сряда сутринта.

Инвеститорите не престават да правят оценка геополитическите и стопански опасности от военната инвазия на Русия в Украйна. През последните дни този фактор и наложените наказания против Москва се отразиха отрицателно на международните пазари. Всъщност спорът докара до скок при цените на суровините, подклаждайки опасения по отношение на за световния стопански напредък и инфлационния напън.

На фона на тези събития пред огромните централните банки се появяват нови провокации. Пазарът чака Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи лихвите с 25 базисни пункта на съвещанието си през март. Председателят на американския паричен регулатор Джером Пауъл по-рано алармира, че вратата за по-агресивни дейности на паричната политика остава отворена, в случай че инфлацията продължи да тежи върху стопанската система.

Инвеститорите чакат нови данни за измененията в потребителските цени в Съединени американски щати през февруари, които ще бъдат оповестени в четвъртък. Анализаторите предвиждат, че инфлацията ще се форсира до 7,9% на годишна база по отношение на 7,5% месец по-рано.

Към 10:30 часа българско време обменният курс на общата европейска валута по отношение на американската се увеличи с 0,54% - до $1,0951 дружно евро спрямо $1,0899 за евро в края на предходната сесия.

Цената на американската валута по отношение на японската набъбна до 115,76 йени за $ против 115,67 йени за $ при закриването на търговията във вторник.

Британският фунт стерлинг нарастна през днешния ден сутринта с 0,35% до $1,3137 за паунд от $1,3102 за паунд във вторник.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден спада с 0,13%, а по-широкият доларов показател на WSJ се намалява с 0,14%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР