Щангистът с престъпен нрав Гълъбин Боевски изпра незаконно изкараните милиони

...
Щангистът с престъпен нрав Гълъбин Боевски изпра незаконно изкараните милиони
Коментари Харесай

Гълъбин Боевски вкара мръсните пари в хотелски бизнес


Щангистът с незаконен манталитет Гълъбин Боевски изпра нелегално изкараните милиони в Португалия. Олимпийският първенец е съумял да слее два престъпни финансови потока в едно легално бизнес начинание – хотел в морска перла в Южна Португалия.

 

След дълги премеждия и пречки от прокуратури по цялото земно кълбо, ВИП спортистът с досие на наркодилър съумял да канализира парите от дрога и „ пеперудки “ в естествен бизнес, който да му донесе статут на хотелиерски необут.

 

На първо място в изпирането на благосъстоянието стоят пачките т дрога. Както е известно на 24 октомври 2011 година Боевски бе задържан на летище „ Гуарульос “ в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 9 кг. кокаин. На дъщерята на Боевски – Сара, в чийто багаж бе открит опиатът, бе разрешено да напусне Бразилия. Той твърдеше, че е купил куфарите от там и не знаел по какъв начин опиатите са се озовали в тях.

 



В края на декември същата година  директорът на ГДБОП заяви, че кокаинът е бил предопределен за България и Боевски е щял да бъде обилно заплатен за преместването му. На 3 май 2012 година, той бе наказан на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия. Изненадващо на 22 октомври 2013 година Боевски напусна Бразилия, а Министерство на външните работи удостовери, че е освободен. Смята се, че е спазарил свободата си против информация и цялостни признания, че зад канала за кокаин от Бразилия до Европа стои някогашен необут на ВИС, за който е набирал „ мулета “ за преместване на опиатите и че самият той е бил такова муле.

 

Вторият канал за противозаконни доходи, които Гълъбин трябваше да осветли и вкара в обращение, са пачките от сводничество, за които също бе разследван. На делото той даже се изцепи, че не помни какъв брой тъкмо пари е изкарал от прословутия бар „ Скандал “.

 

През юли преди 4 години той изплува от конспиративност, с цел да даде показания по случая със „ Скандал “, по който подсъдими бяха с някогашния му приятел Валери Попов.

След като даде детайлности по работата на заведението, Боевски бе разпитан и за компанията „ ВИП Скандал “. От думите му излиза наяве, че в преобладаващата част от случаите разпределяли дивидентите по банков път и не е взимал суми на ръка.

 

Припомняме, че синът на Боевски – Пол, също бе упрекнат за владеене на 46.73 гр. опиати, за разпространяване.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР