Шпионските агенции на Обединеното кралство сключиха договор с Amazon Web

...
Шпионските агенции на Обединеното кралство сключиха договор с Amazon Web
Коментари Харесай

Amazon ще съхранява данни на британските шпионски агенции

Шпионските организации на Обединеното кралство подписаха контракт с Amazon Web Services (AWS) за предпазване на класифицирани материали, насочен към увеличение на потреблението на разбор на данни и изкуствен интелект за шпионаж, предава в. Guardian. Щабът за държавни връзки поддържа закупуването на облачна система с висока степен на сигурност, която ще се употребява от Ми-5 и Ми-6. Други държавни ведомства, като Министерството на защитата, също ще употребяват системата по време на взаимни интервенции.

Споразумението, оценено от специалисти от промишлеността на стойност от 500 млн. до 1 милиарда паунда, беше подписано с отдела за облачни услуги на Amazon.com AWS, заяви за първи път в. Financial Times, цитирайки източници, осведомени с договарянията. Договорът с Amazon евентуално ще провокира опасения по отношение на суверенитета, защото най-секретните данни на Обединеното кралство ще бъдат хоствани от американска софтуерна компания.

Британският щаб за държавни връзки сподели на осведомителните организации, че няма да разяснява известия за работата си с снабдители на технологии. AWS също отхвърли да разяснява. Гус Хосейн, изпълнителен шеф на Privacy International, сподели пред в. Financial Times, че има доста неща, които Народното събрание, регулаторите и обществеността би трябвало да знаят за договорката. ``Това е още едно обезпокоително публично-частно партньорство, контрактувано тайно``, сподели той. ``Ако този контракт бъде сбъднат, Amazon ще бъде снабдител на международните разследващи организации. Компанията би трябвало да си отговори сама за кои страни е подготвена да работи``, съобщи той.

През февруари английските шпиони обявиха, че употребяват изкуствен интелект, с цел да разкрият модели в световните данни за противопоставяне на враждебната дезинформация и залавяне на насилници на деца.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР