Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките

...
Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов е готов на всичко, но вчера премина границата

Шпионаж в интерес на непозната страна е едно от най-тежките закононарушения. Това би трябвало да бъде потвърдено, и ще следим доста деликатно развиването на нещата. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка обвиняванията, повдигнати против Николай Малинов по-рано през днешния ден. На съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия проф. Ваня Добрева, която е член на придвижване " Русофили " е разказала в детайли за случилото се през вчерашния ден с ареста на някогашния основен редактор на ДУМА Юрий Борисов и разпитите на други членове на придвижването.
Оценяваме случилото се като провокация, отсече Нинова. По думите й неприемливо е очевидци да се водят с белезници, а сходни арести са жестоко посягане върху свободата на словото, тъй като Юрий Борисов е публицист и държавник. И като посягане върху активността на проф. Ваня Добрева. Двамата с Юрий Борисов неведнъж са разгласявали обществено своите позиции за другарство с Русия и за положителни стопански и политически взаимоотнешения сред София и Москва, подсети Нинова. И акцентира, че това не ги прави нарушители. Те са свободни хора, които имат право на свободно мнение. " Русофили " е неправителствена организация, в която членуват доста хора с разнообразни ползи и с друга политическа ориентировка. Затова арестите от през вчерашния ден са посягане и върху правото на свободно сдружаване, добави Нинова. Смятаме, че акцията точно на 9 септември се прави в този момент, с цел да се прикрият други кавги, свързани с ръководството и с държавното управление и с цел да се употребяват обвиняванията в предизборната акция, посочи още водачът на Българска социалистическа партия.
Борисов е подготвен на всичко, с цел да се задържи на власт, само че през вчерашния ден те минаха границата, безапелационна бе Корнелия Нинова. Чрез тези дейности се предизвика разделяне на българския народ, всява се боязън от изложение на друга позиция, считат от Българска социалистическа партия.
Отнема ни се свободата и правото да се приказва свободно, да се показва свободно мнение, продължи Нинова. Тя се обърна към всичко, за които тази полезност е скъпа - да се опълчват на всички опити на ръководещите да всяват боязън и разделяне.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР