Shou Chew, главен изпълнителен директор на TikTok, свидетелства в Конгреса

...
Shou Chew, главен изпълнителен директор на TikTok, свидетелства в Конгреса
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на TikTok свидетелства в Конгреса на САЩ за сигурността на данните

Shou Chew, основен изпълнителен шеф на TikTok, свидетелства в Конгреса на Съединени американски щати по отношение на връзките на приложението с китайското държавно управление, евентуални опасности за националната сигурност и опасения за поверителността на данните, сочи CNN Turk.
Шоу Чу, основен изпълнителен шеф на световноизвестната обществена медийна платформа TikTok, свидетелства пред Комитета по енергетика и търговия на Конгреса на Съединени американски щати, на фона на опасения, че приложението може да даде информация на китайското държавно управление, сигурност на данните, опасност за националната сигурност и да повлияе на психическото здраве на младежите. Изложен на риск да бъде неразрешен в Съединени американски щати заради опасения, че китайското държавно управление употребява приложението като прикрит инструмент за шпионаж и агитация, основният изпълнителен шеф на TikTok, Чу, отхвърли обвиняванията по време на изказването си, заявявайки, че платформата ще понижи рисковете за сигурността на данните.

По време на чуването, което продължи повече от 5 часа, членовете на Комитета на Конгреса на Съединени американски щати показаха своите опасения по отношение на това какъв брой достъп има китайското държавно управление до потребителски данни посредством приложението. „ Мисля, че доста от цитираните опасности са хипотетични и теоретични, не съм видял никакви доказателства “, съобщи Чу.

Подчертавайки, че платформата не прави политически реклами, Чу посочи: „ Доколкото знам, ние сме единствената платформа, която не получава политически реклами. Не мисля, че други платформи могат да кажат същото “.

Представителят Макморис Роджърс сподели по време на чуването, че TikTok е „ оръжие, употребявано от Китайската комунистическа партия, с цел да шпионира хората, да манипулира това, което виждаме и да експлоатира бъдещите генерации “. Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти съобщи, че поддържа възбраната на TikTok.

Конгресът също по този начин акцентира опасенията по отношение на евентуалното влияние на TikTok върху децата, като сподели, че проучванията са открили, че в приложението има наличие, което предизвиква прочувствен стрес и хранителни разстройства измежду младежите. „ Вашата технология безусловно ги убива “, сподели представителят на Конгреса Гус Билиракис.

Попитан дали платформата може да се ангажира да не събира данни за здравето или местоположението, до момента в който Конгресът слага под подозрение TikTok по отношение на поверителността на данните, Чу съобщи: „ Това са данни, които постоянно се събират от доста други компании в нашата промишленост. Ние се ангажираме да бъдем изцяло транспарантни с нашите потребителите за това, което събираме ".

Досега TikTok е бил употребен от доста държавни организации, в това число Комисията на Европейския съюз, Европейския парламент, държавното управление и Народното събрание на Обединеното кралство, шведското държавно управление, Белия дом, Министерството на защитата, Министерството на вътрешната сигурност и Министерството на Външни работи в Съединени американски щати.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР