Шокиращо! Изчезна президентът на Интерпол Как Интерпол коментира изчезването на

...
Шокиращо! Изчезна президентът на Интерпол Как Интерпол коментира изчезването на
Коментари Харесай

Извънредна новина за изчезналия шеф на Интерпол

Шокиращо! Изчезна президентът на Интерпол Как Интерпол разяснява изгубването на президента си Подозират в корупция изчезналия президент на Интерпол

Президентът на Международната полицейска организация „ Интерпол ” Мън Хунвей, който е в неопределеност от 29 септември, може да е арестуван от китайските спецслужби в Пекин, написа „ Le Monde ”, базирайки се на свои източници. Изчезването на Хунвей не е обвързвано с наказателно гонене против него, твърди събеседник на изданието.

По данни на китайските медии, 64-годишният Хунвей е бил отведен за разпит, незабавно откакто е кацнал в страната предходната седмица. Според изданието, задържането му може да е обвързвано с битката за въздействие след ръководещите кръгове в страната. Шефът на „ Интерпол ” е и зам.-министър по публичната сигурност на Китай. Все още няма информация за настоящото му местоположение.

Мън Хунвей оглави „ Интерпол ” през 2016 година. Съпругата и децата му живеят в Лион, където се намира щаб квартирата на организацията. На 29 септември Хунвей отпътува за Китай. От този миг следите му се губят, написа Блиц. Сигналът за изгубването му бе подаден от неговата жена. От „ Интерпол ” обявиха, че са осведомени със известията за " хипотетичното изгубване " на президента си и че въпросът е работа на съответните органи във Франция и Китай.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР