Шофьорската книжка вече ще може да се издава само за

...
Шофьорската книжка вече ще може да се издава само за
Коментари Харесай

Вадим шофьорска книжка много по-бързо

Шофьорската брошура към този момент ще може да се издава единствено за три дни. Новата услуга беше утвърдена от депутатите и стана част от Закона за българските персонални документи. Наред със съществуващите досега услуги за издаване на шофьорска брошура - елементарна и бърза, се вкарва и ускорена, която ще се извършва до 3 дни от приемане на заявката.

Ускорената процедура ще се ползва при замяна на свидетелството за ръководство на МПС заради приключване на периода на годност, при към този момент изминал период на годност, при смяна в данните на лидера - промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис.

Законът за българските персонални документи урежда издаването на дипломатически и служебни паспорти, като на такива имат право чиновници на държавните институции.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От 6 до 10 месеца се удължава валидността на шофьорските кни...

Право на длъжностен паспорт имат ръководителят на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) и шефът на Служба " Военно разузнаване " (СВР), както и ръководителите на Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) поради спецификата на активността им.

Освен тях, с измененията право на служебни паспорти ще имат единствено членовете на управленията на лицензираните спортни федерации, вписани в регистъра по Закона за физическото образование и спорта, управленията на представителните организации на служащите и чиновниците, както и на представителните организации на работодателите на национално ниво.

С измененията ще се минимизира опцията от злоупотреби, защото актуалната нормативна уредба дава практическа опция всеки работоспособен български жител да получи длъжностен паспорт, в случай че записва юридическо лице с нестопанска цел, което съставлява съдружие, федерация или браншова организация, и бъде определен в нейното управление.

Докога са годни персоналните ви документи, .
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР